Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Okkupeerder – “In de Mix”

Hiphop verweven met jazz, afwisselend Nederlandstalige en Franstalige verzen die harmonieus samensmelten, kritiek en poëzie. Wij stellen u voor: Okkupeerder, de band zonder barrières. Het collectief uit het Gentse bestaat uit vier muzikanten en twee woordkunstenaars. Oorspronkelijk kwam de groep tot stand bij een jamsessie tussen de Nederlandstalige mc Wietse Van Daele en de Gentse drummer Jan Heirman. Wat later voegde de Franstalige mc Giovanni Baudonck zich bij het vijftal, wat voor nieuwe insteken zorgde en de groep deed evolueren naar een experimentele sound. Met “In de Mix” lossen ze een voorproefje van hun nieuwe cd Ergens Onderweg die eind maart in de rekken verschijnt.

“In de Mix” wordt rustig ingezet met een niet-alledaagse pianolijn. Dat rustige wordt echter gauw doorbroken wanneer de pianolijn door een subtiele, doch stevige drumbeat en de lyrics versterkt wordt. Nederlandstalige en Franstalige verzen versmelten alsof ze één taal vormen. Maar hoe poëtisch alles ook klinkt, in verzen als ‘ik wil mijn slachthuis halen, tranen in ogen, onverdoofde dieren, het mes nadert op kerstavond, een bio-kalkoen in een biobuik, dees is amusant’ sijpelt hun kritische kijk op de maatschappij door. Naar het midden toe krijgen we instrumentaal intermezzo, waarmee de groep aantoont dat ze niet enkel verbaal sterk zijn, maar ook op muzikaal vlak van hoog niveau zijn.

Wie Okkupeerder graag live aan het werk ziet, is welkom op hun releaseparty op 29 maart in het CC van Mechelen.

Facebook / website / Instagram / Beluister “In De Mix” online

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucid Lucia – “Diggin'”

Soms komen plaatjes als een geschenk uit de hemel vallen. “Diggin’” van Lucid Lucia is er zo een. Want het is eindelijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mattias De Craene - "Pattern 0.9"

De Gentse saxofonist en lid van jazzrockband Nordmann Mattias De Craene lost binnenkort zijn eerste album. Na een boeiende ep, die deze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Froze – “Ogenblik” (feat. Joppe Tanghe)

Doet Rauw en Onbesproken nog een belletje rinkelen? Bij deze Gentse rapformatie zette Froze, Fritz Tavernier in het echte leven, zijn eerste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.