FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

James Blake, Franz Ferdinand, The Streets, Whitney en 19 andere indiekleppers naar Pukkelpop 2019!

Deze week komen precies de wildste dromen uit voor de Pukkelpopgangers, want de line-up wordt nog eens mooier met de aankondiging van maar liefst 23 namen. Onlangs nog zijn nieuwe plaat Assume Form uitgebracht, maar op vrijdag 16 augustus te zien in Kiewit: James Blake. Een grote naam die Chokri en Eppo hebben weten te strikken, maar het is niet de enigste straffe stoot die line-up op vrijdag vervoegt. Met Big Thief komt één van de meest geliefde indierockbands uit Los Angeles nog eens naar ons land en is het ook uitkijken naar de komst van de Ierse singer-songwriter Dermot Kennedy, indiefolk-koningin Sharon Van Etten en Yves Tumor samen met zijn It’s Band. Met Portland krijgen we bovendien ook nog eens een Belgische naam erbij en kijken we al uit naar een erg energieke passage van indierockhelden Franz Ferdinand.

Zaterdag krijgt ook weer een flinke upgrade met de komst van de enige echte Mike Skinner met zijn The Streets. Vorige week speelde hij nog een hele Ancienne Belgique aan de flarden, een trucje dat hem met alle waarschijnlijkheid ook op Pukkelpop zal lukken. Het is ook uitkijken naar de terugkeer van de Amerikaanse folkband Whitney, die binnenkort met een opvolger van Light Upon the Lake komen. Verder ook hoogbezoek van down under, want ook Parcels en POND hebben hun komst toegezegd en met Penelope Isles en LIFE krijgen we weer volop de mogelijkheid om nieuwe acts te ontdekken. Alsof dat nog niet al mooi genoeg was geweest, komt ook nog eens Beastie Boy Mike D langs voor een heel exclusieve dj-set.

Kan het nog beter? Ja, want ook zondag krijgt weer een flinke lading erbij. De Nieuw-Zeelandse hipsterheld Connan Mockasin kan in België op een grote schare aan fans rekenen en die krijgen op zondag 18 augustus nog eens de kans om hem in België aan het werk te zien. Daarnaast is het ook uitkijken naar de komst van Cavetown, I Don’t Know How But They Found Me, het nieuwe soloproject van de ex-Panic at the Disco-bassist Dallon Weekes en de orkestrale pop van Anna Calvi. Verder is er ook de langverwachte terugkeer van Yeasayer en de New Yorkse post-punk band BodegaTwo Feet, de grootste Zuid-Koreaanse indierockband Hyuokoh en de sluwe gitaarpop van The Beths sluiten de nieuwe golf namen af met een aantal te ontdekken nieuwkomers.

Alweer een flinke lading namen die ons al doen verlangen naar augustus, ook al beginnen we stilaan op te kijken naar een timetable vol moeilijke keuzes. Binnenkort volgen er nog meer namen voor Pukkelpop, morgen volgt eerst en vooral nog informatie rond de camping en glamping. De ticketverkoop start komende maandag om 13:00. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Pukkelpop.

Een overzicht per dag (nieuwe toevoegingen zijn onderstreept.)

Donderdag 15 augustus:

tba

Vrijdag 16 augustus:

Agoria (live) – Alison Wonderland – Avalon Emerson – Big Thief – Clairo – Crystal Fighters – Dermot Kennedy – Ekali– Flohio – Frank Carter & The Rattlesnakes – Franz Ferdinand – IDLES – James Blake – Jauz – Job Jobse – Joji – Jon Hopkins (live) – Joost – Kamaal Williams – Loyle Carner – Martin Solveig (live) –  Modeselektor (live)  – Modestep – Pennywise – Portland –  Sharon Van Etten – Sigma –  Slowthai – Stormzy – The National – Volvox – White Lies – Yves Tumor & It’s Band

Zaterdag 17 augustus:

Anne-Marie – Brass Against – Camo & Krooked – Chase & Status presents RTRN II Jungle – Code Orange – De Jeugd Van Tegenwoordig – Eels – Equal Idiots – Ezra Collective –  Franc Moody – Frank Turner & The Sleeping Soul – Honey Dijon – Hot Chip – Hunee – Jeremy Underground –  Jorja Smith – LIFE – Meute – Mike D – Ross From Friends – Royal Blood – Palms Trax – ParcelsPenelope IslesPond – PUP – Sam Paganini – Skeggs – SOHN – Stephan Bodzin – Tame Impala – The Black Madonna – The Chats – The Story So Far – The Streets – Whitney

Zondag 18 augustus:

Anna Calvi – Amelie Lens – Billie Eilish – Bodega – CamelPhat – Cavetown, I Don’t Know How But They Found Me – Charli XCX – Connan Mockasin – Denzel Curry –  Durand Jones & The Indications – Ghostemane – Good Charlotte – Hyukoh – Jayda G – Jeff Mills & Tony Allen– Kate Tempest – Pan-Pot – Princess Nokia – Prophets Of Rage –  PVRIS – Sango – The Beths – The National – Twenty One Pilots – Two FeetYeasayer

 

1570 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dermot Kennedy - “Dreamer”

Het is inmiddels bijna drie jaar geleden sinds het debuutalbum van Dermot Kennedy, Without Fear, de wereld in werd gebracht. Vervolgens was…
LiveRecensies

Big Thief @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Eigenzinnige creativiteit

Sinds Big Thief in 2019 met zowel U.F.O.F. als Two Hands de eindejaarslijstjes van zowat elk muzikaal platform wist te veroveren dragen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whitney - "REAL LOVE"

Whitney is zo’n band die niet superbekend is, maar wel bijzonder geliefd. Het Amerikaanse duo wist zo bijvoorbeeld al heel wat hartjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.