FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Anne-Marie, Jorja Smith, Stormzy, Charli XCX en 17 andere kleppers naar Pukkelpop 2019!

© CPU – Matthias Engels

Pukkelpop heeft een nieuwe marketingstrategie en die bevalt ons zeer, want ook vandaag worden we weer verwend met een mooi pakje namen. Nadat gisteren het rockregister werd opengetrokken met de komst van o.a. EELS, Equal Idiots en IDLES, krijgen we vandaag maar liefst 21 namen die de pop en urban in Pukkelpop alle eer aan doen. Vrijdag 16 augustus komt zo bijvoorbeeld Glastonbury-headliner Stormzy langs om er zijn gloednieuwe plaat voor te stellen. Maar hij is niet de enige grote vis die de vrijdag naar Pukkelpop afzakt, ook de populaire Franse dj Martin Solveig komt nog eens dag zeggen in de Limburgse provinciehoofdstad. Verder ook op vrijdag te zien op de weide van Kiewit: de Britse hiphoppers Loyle CarnerSlowthai en Flohio, de urbansensaties Joji en Clairo, electrofolkies Crystal Fighters, fusion jazzheld Kamaal Williams en de geflipte Nederhop van Joost. 

Niet alleen vrijdag begint er steeds mooier uit te zien, ook de zaterdag bevat weer heel wat fijne namen die worden toegevoegd. Zo komt de immens populaire Anne-Marie nog eens naar Kiewit na een erg gesmaakte passage in 2017 en met een extra lading hits in haar valies. Evenals Jorja Smith, een andere Britse zangeres die de afgelopen jaren een forse doorstart heeft gemaakt met haar debuutplaat Lost & Found. Verder nieuw voor zaterdag zijn de DIY-funk van Franc Moody, afrojazzhiphoppers Ezra Collective en onze favoriete noorderburen van De Jeugd van Tegenwoordig. Luek.

Voor de slotdag waren eerder onder andere al headliners Twenty One Pilots en The National bekend gemaakt en daar voegen zich vandaag nog eens zes namen aan toe. Princess Nokia, Ghostemane en Denzel Curry zullen ongetwijfeld voor een aantal grote moshpits zorgen. Maar ook fans van de old skool soul komen met de aankondiging van Durand Jones & The Indications helemaal aan hun trekken. Popfans mogen zich verder ook verheugen op de komst van Charli XCX, die al voor de derde keer naar Pukkelpop zal komen. Met de prachtige rappoëzie van Kate Tempest wordt de nieuwe dekking namen afgerond met een alweer mooie naam.

Alweer een zeer degelijke lading namen, waarmee Pukkelpop zich nog maar eens profileert als een innovatief festival dat zowel weet in te spelen op wat er bij de jeugd, muzieksnobs, rockfans en danceliefhebbers leeft. We kijken al uit naar de volgende lading namen die de organisatie morgen zal bekend maken.

Een overzicht per dag (nieuwe toevoegingen zijn onderstreept.)

Donderdag 15 augustus:

tba

Vrijdag 16 augustus:

ClairoCrystal FightersFlohio – Frank Carter & The Rattlesnakes – IDLES – Joji – Joost – Kamaal WilliamsLoyle Carner – Martin Solveig (live) – Pennywise – SlowthaiStormzy – The National – White Lies

Zaterdag 17 augustus:

Anne-Marie – Brass Against – Code Orange – De Jeugd Van Tegenwoordig – Eels – Equal Idiots – Ezra Collective –  Franc Moody – Frank Turner & The Sleeping Soul – Jorja Smith – Royal Blood – PUP – Skeggs – Tame Impala – The Chats – The Story So Far

Zondag 18 augustus:

Billie Eilish – Charli XCX – Denzel Curry –  Durand Jones & The Indications – Ghostemane – Good Charlotte – Kate Tempest – Princess Nokia – Prophets Of Rage –  PVRIS – The National – Twenty One Pilots

1549 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Related posts
LiveRecensies

Denzel Curry @ Ancienne Belgique (AB): Hoog bezoek in de Brusselse hiphoptempel

Hoog bezoek in de Brusselse Ancienne Belgique. Daags na de herdenking van Arno, kwam er een legende uit een heel andere generatie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ELIO - "I LUV MY BRAIN!"

Met haar naam gestolen van een Call Me By Your Name-personage, is het amper twee jaar geleden sinds de Canadese artieste haar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ibeyi - Spell 31 (★★★): Eclectische verderzetting

In 2016 zaten ze samen met Zendaya aan de zijde van Beyoncé op een trap tijdens dier laatste befaamde Lemonde visual album,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.