LiveRecensies

Louis The Child @ Botanique: Dansmarathon op vrolijke beats

Bij de verzamelterm ‘DJ duo’ denkt u misschien meteen aan Dimitri Vegas & Like Mike, of nog erger, The Chainsmokers. Maar Louis The Child brengt lang geen platte ultratop hits. De twee jonge gasten Freddy Kennett en Robby Hauldren uit Chicago zijn bescheiden, hebben bakken energie en doen de zon schijnen zelfs op een koude februari-avond. Gisteren stond het duo in een uitverkochte Rotonde van de Botanique. De discobol in de nok van de zaal was een voorteken voor de dansmarathon die zou volgen.

De avond werd op gang getrapt door Andrew Luce, die geen eigen nummers bracht maar de hits van het moment met verve aan elkaar plakte. Van The Weeknd naar Dua Lipa, Red Light en Kendrick Lamar. Een lokroep voor de grote massa die nog aan de bar zat, want na tien minuten stond de zaal goed vol. Om kwart voor negen nam Luce afscheid van zijn draaitafels, en keek hij voor het eerst naar zijn publiek. Op het podium werd het materiaal van Freddy en Robby klaargezet: een bonte verzameling aan turntables, mengpanelen en drumpads. De heren namen na een spannende intro plaats achter hun draaitafels, die recht tegenover elkaar stonden opgesteld, zodat het publiek kon meekijken naar hun vingervlugge bewegingen.

https://www.instagram.com/p/Bt-srO6gZHj/

De set komt vlotjes op gang met een aaneenschakeling van remixen. Zo passeert er eentje van Mike Snow en even later van Chance The Rapper en Ty Dolla $ing. Terwijl Freddy vastgelijmd zit aan zijn knoppen, doet Robby meteen zijn schoenen uit om beter te kunnen dansen. We krijgen tijdens hun set meer en meer de indruk dat Robby eigenlijk liever een rapper of een frontman geworden was dan een DJ. Op het einde van de set zingt hij ook effectief in de microfoon. Freddy springt even vaak als zijn kameraad in de lucht, maar heeft niet de neiging om zijn beste moves te laten zien aan het publiek. Gewoon op en neer bouncen is voor hem voldoende.

Zowel in de remixen als in hun eigen songs kan Louis The Child een eigen stijl brengen. De remix van Khalid en Normani’s “Love Lies” zou evengoed een eigen nummer geweest kunnen zijn, met z’n topische beats en diepe bassen. Die herwerkingen doen het live natuurlijk uitstekend, maar het publiek komt evenzeer voor eigen songs. “Slow Down Love” wordt niet zomaar afgespeeld, maar de carribean drums die je hoort op de single speelt Robby live op z’n drumpad. Dat geeft de set meteen een meerwaardew want even later gebruiken ze die drum pads om het publiek te teasen met de melodie van “Fire”.

Hoewel er niet live gezongen wordt, zingt hun jeugdig publiek gretig mee met de eenvoudige en herkenbare teksten van “Dear Sense” en “Love Is Alive”. Maar ook met instrumentale songs als “Interstellar” en “Space Jam”, waarop dan de ‘duh duh duh’ wordt meegeroepen op de beat. Een uur ver in de set neemt het duo even een break om ons te bedanken. Meteen daarna wordt de motor terug gestart met “Save Me From Myself” uit hun nieuwste ep. Het trekt het tweede deel van de set rustig op gang en de jongens doen een danspas van links naar rechts die de hele zaal kopieert. Een uiterst gezellige vibe vult de Rotonde. Het breekt helemaal los bij “Weekend”. De mashup van Bruno Mars’s “24K Magic” en Drake’s “One Dance” sluit naadloos aan op “Breaking News”.

Robby gaat aan zijn kleurrijke trackpad staan en speelt de eerste klanken van “It’s Strange”, de hit uit 2015 die Louis The Child faam bracht dankzij het computerspel FIFA16. De finale wordt ingezet met “Last To Leave”, dat een bombastisch einde krijgt. De twee nemen afscheid, maar het feestje is nog niet gedaan want Louis The Child keert terug voor een bisronde. Na “LOVE”, maken ze het even stil. Ze geven de eerste rijen allemaal een hand en vragen of er nog een nummer is dat ze nog niet hebben gedraaid. ‘Ik denk dat ze dit bedoelen,’ zegt Freddy en hij drukt op play. Terwijl “Better Not” van start gaat, zit hij in kleermakerszit vooraan de draaitafels te genieten van wat hij samen met z’n kameraad heeft opgebouwd. Een mooier einde van hun tweede Europese tour konden deze twee jonge gasten zich niet inbeelden.

Louis The Child liet hun grote Festival-visuals achterwege in de uitverkochte Rotonde. Hun vrolijke beats spraken voor zich. De remixen werkten aanstekelijk en de verrassende twists op eigen songs maakten van deze DJ-act meer dan enkel een avondje dansen.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Louis The Child ft. Wrabel - "Too Close"

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is Louis The Child geen kind dat Louis noemt. Het is een DJ-duo uit…
AlbumsRecensies

Ashe - The Rabbit Hole (★★★★): Popmuziek van de bovenste plank

De naam Ashe doet momenteel misschien geen belletje rinkelen, maar daar zou wel eens snel verandering in kunnen komen. De alt-pop zangeres…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Imagine Dragons, Oscar & The Wolf, Justice en een hele boel andere namen op Pukkelpop 2018!

We hebben er al maandenlang naar uitgekeken en deze week was het dan zover… eindelijk namen voor Pukkelpop. Nadat de organisatie gisteren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.