FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Imagine Dragons, Oscar & The Wolf, Justice en een hele boel andere namen op Pukkelpop 2018!

We hebben er al maandenlang naar uitgekeken en deze week was het dan zover… eindelijk namen voor Pukkelpop. Nadat de organisatie gisteren de komst van N.E.R.D bekendmaakte, heeft de band een sample-versie van de affiche er meteen bijgezet. De affiche deed op zowat alle sociale media de ronde en zorgde ervoor dat de organisatie besloten heeft om vroegtijdig hun affiche bekend te maken. Heel wat namen werden vandaag officieel bevestigd terwijl andere namen die nog niet op affiche stonden ook aangekondigd worden.

Na Kendrick Lamar, The War On Drugs, Arcade Fire, N.E.R.D en Dua Lipa staan op de affiche heel wat mooie namen. Zo staan de Belgische mega-act Oscar & The Wolf, de Amerikaanse rapper Travis Scott en de populaire band Imagine Dragons helemaal van bovenaan en ook de subs mogen er zijn. Ook in grote letters staan dus de mannen van Bazart, het Britse wonderkind Bonobo, de rockhelden Incubus de Belgische DJ Charlotte De Witte, de Franse DJ Martin Solveig, de Belgische groep Goose, de DJ’s Sub Focus en Nina Kraviz en de elektronische helden Kölsch en Justice. Niet meteen de beste headliners, maar ja Pukkelpop is dan ook nooit het festival voor de headliners geweest, de rest zit hem in de kleine namen die altijd heel mooi zijn.

Die kleiner gedrukte namen mogen gezien worden. Zo zullen op donderdag 16 augustus o.a. de Britse zanger Rag’N’Bone Man, de Keltische rockband Flogging Molly, de Belgisch-Amerikaanse zangeres Trixie Whitley, de Noorse zangeres Aurora, de Amerikaanse hip hoppers Brockhampton, de herboren Chet Faker Nick Murphy, de rapper Reijje Snow, Berlijnse legende Marcel Dettmann en nog heel wat anderen hun opwachting maken.

Ook vrijdag 17 augustus moet niet onder doen met o.a. de populaire rockers Nothing But Thieves, de ervaren You Me At Six, de nieuwkomer Yungblud, het Britse genie Benjamin Clementine, de Belgen The Sore Losers en Amenra, de DJ Jax Jones, de eerder gelekte RHYE en een hele boel andere artiesten.

De laatste festivaldag krijgt naast King Kendrick versterking door o.a. de Ierse koning van de performance Roisin Murphy, één van onze favoriete Belgen J. Bernardt en Tamino, de dreampop-band Cigarettes After Sex, het duo Maribou State, de jazz-band GoGo Penguin, de Australische band King Gizzard & The Lizard Wizard, het rapduo $uicideboy$, de Britse Rockband The Wombats, het fantastische Rolling Blackouts Coastal Fever en nog andere interessante namen.

Naar onze mening is het toch voorlopig enkel de donderdag die heel interessant blijkt de zijn, de andere twee dagen ligt de focus net iets te veel op elektronische muziek en bands voor een groot publiek. Hopelijk krijgen we in de volgende weken nog wat extra om van te smullen om weer een fijne affiche te krijgen.

Alle bevestigde namen staan onder de video. Over de ticketverkoop is nog niets bekend.

Overzicht per dag in alfabetische volgorde (nieuwe namen zijn onderlijnd):

Donderdag 16 augustus

Arcade Fire – AuroraBelly –Bonobo – Brockhampton – Charlotte De Witte – Death From Aboce – Denis Sulta – Dirty Projectors – DJ GUV – Dua Lipa – Flogging Molly – FrictionGrizzly BearHorse Meat Disco – Jacin Trill – Joyhauser – Kelly Lee Owens – Kiasmos (live) – Lauv – Leafs – Marcel Dettmann – Martin Solveig – Nick Murphy fka Chet Faker – Rag’N’Bone Man – Rejjie Snow – Shellac – The War On Drugs – Tom Trago – Trixie Whitley – Yonoka

Vrijdag 17 augustus

A-Trak – Amber Run – Amenra – Benjamin Clementine – BØRNS – Call Super – David August – Deaf Havana – Dimension – Goose – Hazard B2B Hype feat. MC IC3 – Incubus – Jax Jones – JD McPhersonJohn Maus – Kodaline – Madensuyu – N.E.R.D – Nothing But Thieves – OR:LA – Oscar & The Wolf – Rhye – Riton & Kah Lo – Slushii – Sofi Tukker – Sons Of Kemet – –Sub Focus – The Sore Losers – Travis Scott – SYML – Todiefor – Tourist LeMC – Yellow Days – You Me At Six – Yungblud

Zaterdag 18 augustus

A.M.C Turno – Bazart – The Black Angels – The Blaze – Chase Atlantic –  Cigarettes After Sex – Confidence Man – GoGo Penguin – Hockey Dad – Imagine Dragons – J. Bernardt – Jordan Rakei – Justice – Kendrick Lamar – King Gizzard & The Lizard Wizard – Kölsch – La Dispute – Louis The Child – Maribou State – Marlon Williams – MØME – Nina Kraviz – Protomartyr – Roisin Murphy – Rolling Blackouts Coastal Fever – Ron Gallo – Ronnie Flex & Deuxperience – $uicideboy$ – Tamino – Vitalic ODC live – Welshly Arms – The Wombats

 

1569 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Man-Made Sunshine - "Life's Gonna Kill You (If You Let It)"

Fans van Nothing But Thieves hebben allesbehalve te klagen. De band rond Conor Mason stond afgelopen jaar maar liefst vier keer op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The War On Drugs – “Oceans of Darkness” & “Slow Ghost”

Vorig jaar bracht The War On Drugs met I Don’t Live Here Anymore alweer een pracht van een album uit. Met shows…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tamino - Sahar (★★★★): Een met goud omhulde diamant

Bijna drie jaar lang leek het alsof Tamino van de aardbol verdwenen was. Je zou het een ietwat onrustwekkende verdwijning kunnen noemen,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.