Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Netsky – “I Don’t Even Know You Anymore” feat. Bazzi en Lil Wayne

Hoeft Boris Daenen nog een introductie? Na zijn eerste op en top DnB-album was iedereen onmiddellijk verkocht door die heerlijke beats die hem zo typeerden en zijn Belgische nuchterheid. Die laatste charme bezit Netsky nog altijd, maar op muzikaal vlak vaart hij een nieuwe koers. Op zijn laatste langspeler 3 kon je al een lichte transformatie merken en die trend zette zich helemaal verder op de singles “Tequila Limonada” en “Ice Cold”. Het mag allemaal zwoeler, zomerser en zelfs meer naar het pop-genre neigen. Nu Netsky in The States vertoeft, voel je dat zijn sound internationaler en meer mainstream gaat klinken. Abbot Kinney – zijn laatste wapenfeit van 2018 – is immers gemaakt in de imposante studio’s van producers Stargate te L.A. ‘Dat is nog maar het topje van de ijsberg van wat er aan staat te komen, ik ben enorm enthousiast om nog meer nieuwe muziek met de wereld te delen in het nieuwe jaar!’ dixit Boris.

Valentijnssingle “I Don’t Even Know You Anymore” gaat op hetzelfde elan door. Ook de personen met wie Boris samenwerkt, zijn ons niet onbekend. Jonge, beloftevolle Bazzi en Lil Wayne, oude rot in het vak, vergezellen onze Belgische trots. Rustige, melodieuze beats en een refrein waar een Perzische dj ook van zou gaan glimlachen. Niet verkeerd, maar heel wat kritiek blijft niet uit. De titel beschrijft perfect hoe vele fans over het nieuwe geluid van Netsky denken. Waar zijn die strakke, vette drum-’n-bass beats? Waarom hij ineens deze weg inslaat, blijft een raadsel. Wilt hij meer fame of bevalt deze nieuwe stijl hem wel? Het nummer op zich stelt alleszins bitter weinig voor, maar tegenwoordig heb je niet veel nodig om een hit te zijn. Zo werd het nummer al ‘Catch Of The Day’ bij StuBru, toch een misse keuze als het ons betreft. Zijn vierde studioalbum Palmtrees & Powerlines zal wel meer van dit soort nummers bevatten. Maar hopelijk kunnen we als liefhebber hier en daar toch nog een vleugje DnB bespeuren.

Facebook Twitter

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Netsky & Rita Ora – “Barricades”

Sinds het album Second Nature eind 2020 en single “Broken” eerder dit jaar lijkt het alsof Netsky zijn oude vertrouwde drum-‘n-bass weer…
InstagramLiveRecensies

Netsky & Friends @ Lotto Arena: Een met zware cijfers gewonnen thuismatch

Eindelijk was het zover; Netsky kon ook in zijn thuishaven Antwerpen een groot feest op poten zetten in de vorm van zijn…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Machine Gun Kelly - mainstream sellout (★★★): Succesvol vasthouden aan zijn poppunkstatus

Van Machine Gun Kelly kan je zeggen wat je wil, maar dat hij een omstreden figuur is, is een open deur intrappen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.