Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hozier – “Dinner & Diatribes”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hozier – “Dinner & Diatribes”

Het is niet zo lang geleden dat we laatst van Hozier hoorden. In september nog loste de Ierse singer-songwriter zijn gloednieuwe ep Nina Cried Power op de wereld. Door het succes van zijn eerste hit “Take Me To Church” in 2014 was de artiest voor twee jaar aan een stuk de wereld aan het rondtouren. Vijf jaar na het succes van zijn eponieme debuutplaat, kondigt Hozier zijn tweede plaat aan, Wasteland, Baby. Die zal verschijnen op 1 maart, maar de voorproevertjes lieten niet op zich wachten. Behalve Nina Cried Power, verscheen al “Shrike”, “Movement” en “Almost (Sweet Music)“. Op de ep Dinner & Diatribes (volgens Oxford Dictionary: a forceful and bitter verbal attack against someone or something) herneemt Hozier de reeds genoemde titeltracks met de toevoeging van “Dinner & Diatribes” de single. Deze zou wel eens zijn nieuwste hit kunnen worden.

Bid dus de vrome Hozier van weleer vaarwel! Volgens deze beer gaat de monsterhit “Take Me To Church” niet langer het eerste nummer zijn waaraan we denken bij Hozier. De track opent met een catchy riff die doet denken aan Kurt Vile’s “Pretty Pimpin'” en dat is een compliment. In het refrein komt Hozier’s stem helemaal tot zijn recht. De knipoog naar Talking Heads, de drang naar echte liefde, het vult een obscuur plaatje dat volgens Hozier zelf “the crushing tedium of social obligations” zal blootleggen. Dat belooft voor de tweede plaat, die we op 1 maart mogen verwachten.

Related posts
AlbumsRecensies

Hozier - Eat Your Young (★★½): Verzadiging van korte duur

Het is inmiddels al bijna een decennium geleden dat we Hozier leerden kennen met zijn hit “Take Me To Church“. Sindsdien lijkt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hozier - "Swan Upon Leda"

Het is een tijdje stil geweest rond singer-songwriter Hozier, maar met de komst van regenachtige dagen, vallende bladeren en wapperende sjaals komt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meduza - "Tell It To My Heart" (feat. Hozier)

Wie bij het horen van de naam Hozier automatisch terugdenkt aan het heerlijk hemelse “Take Me to Church” of het melancholische “Movement”,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.