Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hozier – “Dinner & Diatribes”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hozier – “Dinner & Diatribes”

Het is niet zo lang geleden dat we laatst van Hozier hoorden. In september nog loste de Ierse singer-songwriter zijn gloednieuwe ep Nina Cried Power op de wereld. Door het succes van zijn eerste hit “Take Me To Church” in 2014 was de artiest voor twee jaar aan een stuk de wereld aan het rondtouren. Vijf jaar na het succes van zijn eponieme debuutplaat, kondigt Hozier zijn tweede plaat aan, Wasteland, Baby. Die zal verschijnen op 1 maart, maar de voorproevertjes lieten niet op zich wachten. Behalve Nina Cried Power, verscheen al “Shrike”, “Movement” en “Almost (Sweet Music)“. Op de ep Dinner & Diatribes (volgens Oxford Dictionary: a forceful and bitter verbal attack against someone or something) herneemt Hozier de reeds genoemde titeltracks met de toevoeging van “Dinner & Diatribes” de single. Deze zou wel eens zijn nieuwste hit kunnen worden.

Bid dus de vrome Hozier van weleer vaarwel! Volgens deze beer gaat de monsterhit “Take Me To Church” niet langer het eerste nummer zijn waaraan we denken bij Hozier. De track opent met een catchy riff die doet denken aan Kurt Vile’s “Pretty Pimpin'” en dat is een compliment. In het refrein komt Hozier’s stem helemaal tot zijn recht. De knipoog naar Talking Heads, de drang naar echte liefde, het vult een obscuur plaatje dat volgens Hozier zelf “the crushing tedium of social obligations” zal blootleggen. Dat belooft voor de tweede plaat, die we op 1 maart mogen verwachten.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Kahan - “Forever”

Het is zeker geen geheim dat je op dit moment niet om Noah Kahan heen kan: “Stick Season” staat overal te gloeien…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
InstagramLiveRecensies

Hozier @ Vorst Nationaal: Hemels vertoon van een muzikale trip naar de hel

Enkele maanden geleden bracht de Ierse artiest Hozier zijn langverwachte derde album Unreal Unearth uit. En ‘what’s in a name’, moet zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.