banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals – “On The Luna”

Het tweeluik Everything Not Saved Will Be Lost moet het album van 2019 zijn dat nog voor z’n release al het meeste buzz heeft veroorzaakt. Deel één wordt over iets minder dan een maand, op 8 maart om precies te zijn, op ons afgevuurd, terwijl het vervolg nog op zich zal laten wachten tot in de herfst van dit jaar. Net toen onze nieuwsgierigheid de dragelijkheidsgrens ging overschrijven, kwam het Britse kwartet met “Exits” op de proppen: een heerlijk mysterieus nummer dat zich liet kenmerken door een opdringerig tempo en een kakofonie aan elektronische effecten. Vandaag wordt daar “On The Luna” aan toegevoegd, dat dan weer heel anders klinkt.

Voor de rode draad die Foals door hun nieuwe werk wil trekken, raden we je aan vooral de lyrics te raadplegen. Ook “On The Luna” wordt verteld aan de hand van een onzekere en mysterieuze songtekst, afgewerkt met een flinke snuif maatschappijkritiek. Muzikaal klinkt het nummer dan weer enorm opgewekt, met fijn gitaar- en heel wat slagwerk, aangevuld met eighties synths. De muziekliefhebber die liever oppervlakkig naar songs luistert, wordt op z’n wenken bediend door de catchy sound, die bij “Exits” veel minder aanwezig was. Wie een nummer graag tot de bodem uitspit, kan zich verlekkeren op de heerlijke muzikaal-lyricale dualiteit die Foals ook in 2019 kan brengen. Heerlijke single, als je het ons vraagt.

Foals speelt op 12 mei in een uitverkochte AB.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals - "Wake Me Up"

Sinds hun debuut in 2008 laat Foals menig indiehart sneller slaan. De band uit Oxford stond in zijn begindagen eerder gekend voor…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Purple Disco Machine - Exotica (★★★): Hapklare, maar weinig verrassende discohits

Alles komt terug, ook in de muziek. Zo is ook het discogenre de afgelopen jaren aan een ware revival bezig. Menige disco-invloeden…
AlbumsRecensies

Camelphat - Dark Matter (★★★½): Tijd om te oogsten

Noel Gallagher die te horen is op een tech-house album? De wonderen zijn anno 2020 de wereld nog niet uit. Dat de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.