Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals – “On The Luna”

Het tweeluik Everything Not Saved Will Be Lost moet het album van 2019 zijn dat nog voor z’n release al het meeste buzz heeft veroorzaakt. Deel één wordt over iets minder dan een maand, op 8 maart om precies te zijn, op ons afgevuurd, terwijl het vervolg nog op zich zal laten wachten tot in de herfst van dit jaar. Net toen onze nieuwsgierigheid de dragelijkheidsgrens ging overschrijven, kwam het Britse kwartet met “Exits” op de proppen: een heerlijk mysterieus nummer dat zich liet kenmerken door een opdringerig tempo en een kakofonie aan elektronische effecten. Vandaag wordt daar “On The Luna” aan toegevoegd, dat dan weer heel anders klinkt.

Voor de rode draad die Foals door hun nieuwe werk wil trekken, raden we je aan vooral de lyrics te raadplegen. Ook “On The Luna” wordt verteld aan de hand van een onzekere en mysterieuze songtekst, afgewerkt met een flinke snuif maatschappijkritiek. Muzikaal klinkt het nummer dan weer enorm opgewekt, met fijn gitaar- en heel wat slagwerk, aangevuld met eighties synths. De muziekliefhebber die liever oppervlakkig naar songs luistert, wordt op z’n wenken bediend door de catchy sound, die bij “Exits” veel minder aanwezig was. Wie een nummer graag tot de bodem uitspit, kan zich verlekkeren op de heerlijke muzikaal-lyricale dualiteit die Foals ook in 2019 kan brengen. Heerlijke single, als je het ons vraagt.

Foals speelt op 12 mei in een uitverkochte AB.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Camelphat - Dark Matter (★★★½): Tijd om te oogsten

Noel Gallagher die te horen is op een tech-house album? De wonderen zijn anno 2020 de wereld nog niet uit. Dat de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CamelPhat - "Hypercolour" (feat. Yannis Philippakis)

Foals was vorig jaar alomtegenwoordig dankzij de release van Everything Not Saved Will Be Lost Part 1 en later nog eens Part 2. De band…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2019

Ieder jaar komen er tal van fijne albums uit. Het centrale punt bij zo’n album is vanzelfsprekend de muziek, maar ook het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.