banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Garcia Peoples – “High Noon Violence”

Vorig jaar nog bevond het debuutalbum van Garcia Peoples zich bij onze 35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2018, maar nu komt de band er alweer aan met een tweede. Veelvraten in het muziek maken, want naar het schijnt hebben ze al genoeg materiaal voor een derde en zelfs een vierde album. Maar eerst dus dat tweede, Natural Facts, dat op 29 maart verschijnt. “Feel So Great was het eerste nummer dat we daarvan te horen kregen, en nu toont de band nog maar eens zijn potentieel met “High Noon Violence”.

Dat hun nummers ontstaan uit ellenlange jams, kan je ook bij de nieuwste van Garcia Peoples horen. “High Noon Violence” begint namelijk boordevol jangly gitaren en die sfeer blijft eigenlijk het hele nummer hangen. Denk daarbij aan The Grateful Dead, instrumentaal heel sterk en enkel vocals als het echt niet anders kan. De song bouwt ook gezapig op naar een stevige climax, en die komt er dan in de vorm van een twee minuten durende outro waarmee de band aantoont hoe sterk ze hun instrumenten beheersen. Psychedelische vibes alom, en zo horen we het graag. Meer van dat, en gelukkig hebben ze nog veel meer in de aanbieding binnenkort.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

3223 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #24

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Garcia Peoples - "Crown of Thought"

Of de naam van Garcia Peoples een toespeling is op de naam van de frontman van The Grateful Dead, daar hebben we…
FeaturesUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2018

Op een jaar komen er meer dan duizend albums uit over heel de wereld. Zoveel dat je niet alles kan gezien of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.