Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Catfish and the Bottlemen – “Fluctuate”

In het begin van dit jaar was er de grandioze terugkeer van Catfish and the Bottlemen met “Longshot”. Een releasedatum voor hun nieuwe plaat The Balance was er toen nog niet, maar ondertussen kunnen de fans 26 april met stip aanduiden. Dan komt namelijk de derde plaat van het viertal uit Llandudno uit. Een stijlswitch zal er niet direct inzitten, vermoeden we, want ook de albumcover is nog steeds zwart met een witte tekening. Tweede single “Fluctuate” bevestigt dat vermoeden alvast.

“Fluctuate” heeft nog steeds diezelfde donkere rock vibe die al hun andere nummers hebben. Op zich is daar helemaal niets mis mee, want zo stel je ook geen fans teleur. De song begint meteen heel snel op een strak tempo, en het refrein heeft weer die emotionele kracht die ook al hun andere songs kenmerken. Wel blijft alles in het begin tamelijk op de vlakte en horen we nergens een krachtsontplooiing in de gitaren. Gelukkig komt die er wel naarmate de song vordert en knalt Catfish and the Bottlemen weer als nooit te voren. Met de nodige samenzang en grootse riffs eindigt de song in een knallende apotheose. Meer van dat.

3666 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Catfish and the Bottlemen - "Conversation"

Dat het derde album van Catfish and the Bottlemen eraan zit te komen, is nu geen geheim meer. Nadat de indierockers eerder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Catfish and the Bottlemen - "2all"

Nog een kleine maand en Catfish and The Bottlemen verschijnt met een derde album op het toneel. Na The Balcony (2014) en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Catfish And The Bottlemen - "Longshot"

Voor menig ‘indie-liefhebber’ is Catfish and the Bottlemen allang geen onbekende meer. Als nummers zoals “Pacifier” of “Cocoon” opkomen, kunnen we ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.