Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Catfish And The Bottlemen – “Longshot”

Voor menig ‘indie-liefhebber’ is Catfish and the Bottlemen allang geen onbekende meer. Als nummers zoals “Pacifier” of “Cocoon” opkomen, kunnen we ons moeilijk bedwingen om niet mee te zingen of onze luchtgitaar boven te halen, met in ons achterhoofd Van Mccan die volledig losgaat op het podium. Catfish and the Bottlemen’s sound kan je redelijk eenvoudig herkennen: meezingbare refreinen, af en toe een scheurende gitaarsolo’s en veel energie, het moet niet altijd moeilijk zijn. Volgens dat recept brachten ze al twee albums uit: The Balcony (2014) en The Ride (2016). Alsook twee uitstekende indie-rock albums, met als enige minpunt dat ze exact hetzelfde zijn.

Vandaag loste het viertal hun nieuwe single “Longshot”, en in een interview op BBC Radio 1 beschreef de band hun nieuwe sound als meer ‘noise’, iets minder binnen de lijntjes. Daar merkten wij spijtig genoeg niet veel van, wat niet wilt zeggen dat “Longshot” geen leuke single is. Het nummer begint heel eenvoudig met McCan’s vocals in de hoofdrol om vervolgens te ontploffen met een, je raadt het al, catchy en meezingbaar refrein. Daarna gaat het nummer verder op z’n typische Catfish-sound: lekkere gitaren en dansbare drums die vlekkeloos samenvloeien met de vocals. Catfish and the Bottlemen geeft hun fans exact wat ze willen.

“Longshot” is het eerste voorsmaakje van het nieuwe album Fluctuate, waar voorlopig nog geen release-datum van bekend is.


Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Catfish and the Bottlemen - "Conversation"

Dat het derde album van Catfish and the Bottlemen eraan zit te komen, is nu geen geheim meer. Nadat de indierockers eerder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Catfish and the Bottlemen - "2all"

Nog een kleine maand en Catfish and The Bottlemen verschijnt met een derde album op het toneel. Na The Balcony (2014) en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Catfish and the Bottlemen - "Fluctuate"

In het begin van dit jaar was er de grandioze terugkeer van Catfish and the Bottlemen met “Longshot”. Een releasedatum voor hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.