Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Catfish and the Bottlemen – “Conversation”

Dat het derde album van Catfish and the Bottlemen eraan zit te komen, is nu geen geheim meer. Nadat de indierockers eerder al singles als “Longshot” en “Fluctuate” de wereld instuurden, volgde vandaag single nummer vier. Op “Conversation” halen de Welshmen hun gitaren terug boven voor een vintage Catfish and the Bottlemen-nummer. Na dit zoveelste voorsmaakje belooft de derde langspeler, die The Balance zal heten, een hoogvlieger te worden.

“Conversation” is een rasecht Catfish and the Bottlemen-nummer. De song komt vrij traag op gang met een bescheiden gitaarsolo. Daarna begint zanger Van McCan aan zijn eerste strofe, rustig met een elektrische gitaar. Wanneer daar dan de drum bijkomt, begint het nummer echt. ‘You ain’t gonna find much better than this’, zingt McCan verder. Even later volgt er een soort unplugged-stukje waarin de drums doorbreken, om zo verder te gaan met een scheurende indiegitaar naar de finale van het nummer. Eindigen doen de Welshmen met het steeds terugkerende ‘gitaarrifje’ dat een echte oorwurm lijkt te worden.

Met deze vierde single kijken we reikhalzend uit naar The Balance die op 26 april in de rekken zal liggen. Of de tour van de Welshmen dan ook in België halthoudt is nog afwachten. Maar met shows over heel de wereld zit de kans op een Belgische passage er wel dik in.

FacebookInstagramTwitterWebsite

2107 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Catfish and the Bottlemen - "2all"

Nog een kleine maand en Catfish and The Bottlemen verschijnt met een derde album op het toneel. Na The Balcony (2014) en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Catfish and the Bottlemen - "Fluctuate"

In het begin van dit jaar was er de grandioze terugkeer van Catfish and the Bottlemen met “Longshot”. Een releasedatum voor hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Catfish And The Bottlemen - "Longshot"

Voor menig ‘indie-liefhebber’ is Catfish and the Bottlemen allang geen onbekende meer. Als nummers zoals “Pacifier” of “Cocoon” opkomen, kunnen we ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.