Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Superorganism – “Hello Me & You”

Superorganism, de indieband uit Londen rond de Japans-Amerikaanse Orono-Noguchi, heeft na een spectaculair 2018 weer van zich laten horen. De groep schreef een nummer voor de soundtrack van The Lego Movie 2: The Second Part, die nu in de cinema te zien is. “Hello Me & You” is toch een beetje een aparte single. Ze past perfect in het plaatje van de film, maar als single op zich, lijkt het de fans wat in de kou te laten staan. De groep staat bekend om haar speelsheid, maar het na na na-deuntje dat het hele nummer omvat, kan ontzettend irritant gaan klinken. Naarmate de track vordert, komt er wel een harde baslijn in, en die hadden we graag vaker horen terugkomen.

“Hello Me & You” is een by-the-books popnummer. Het is catchy, heeft een meezingbare songtekst en is een perfect nummer voor de doelgroep waar de film voor gemaakt is. Jammer genoeg, slaagt de band er niet in om dezelfde experimentatie te gebruiken die haar debuutalbum typeerde. Het moet echter wel gezegd worden dat de band waarschijnlijk niet zomaar mocht doen wat ze wou, ze moest iets maken dat aansloot bij de soundtrack. Ook Noguchi haar stem komt op een geheel andere manier naar voor in dit nummer. Haar voorheen monotone, atypische en soms psychedelische stem lijkt nu meer een uit-de-borst zingende popstem geworden, het voelt een beetje raar aan.

Het valt nog te zien of dit nummer een nieuwe wending voor de band voorspelt. “Hello Me & You” is een catchy, dansbaar popnummer en daar is niets mis mee, maar het voelt niet heel uniek aan. Laat staan iets dat op zich zou kunnen staan als Superorganism-track. De speelse klank is er nog, en hier en daar vind je wel nog elementen van de experimentele, rocky sound op het debuutalbum, maar voor ons laat het lichtjes te wensen over. We staan alleszins op de loer voor de toekomstige releases van de band. Zet ze meer in op de pop-sound of behoudt de band haar experimentele karakter? Only time will tell.

Volg ons op spotify voor meer nieuwe muziek.

Facebook / Twitter /

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesUitgelicht

De 50 beste albums van 2018

Vijftig albums selecteren met het team van Dansende Beren, het was geen makkelijk werk! Na vele gevechten, luid gebrul en veel verspilde…
LiveRecensies

Les Nuits / Europavox Brussels @ Botanique: Een avond vol diversiteit en ups en downs

Eind juni organiseert Europavox voor het vierde jaar op rij zijn gelijknamige festival in Clermont-Ferrand, Frankrijk. Europadag, het feest van de vrede…
AlbumsRecensies

Superorganism - Superorganism (★★★½): De hoge verwachtingen net niet volledig ingelost

In aanloop naar deze debuutplaat werden de straffe uitspraken niet geschuwd. De muziekpers behandelt Superorganism in het laatste jaar, niet eens onterecht,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.