banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elohim – “TV”

Elohim is Hebreeuws voor ‘goden’, en net als de goden valt de persoon achter Elohim niet volledig te doorgronden. De dame is fascinerend, to say the least. Vaak verbergt ze zichzelf gedeeltelijk, doordat ze maskers draagt of een opgenomen stem gebruikt. Aan de andere kant deelt ze door haar teksten wel haar diepste gedachten en angsten met de hele wereld. Vorig jaar kwam haar self-titled debuutalbum uit, en ze heeft sindsdien duidelijk niet stilgezeten, want ze noemt haar nieuwe single het eerste voorproefje van een nieuw project. Wat dat nieuwe plan allemaal zal inhouden, maakt ze (natuurlijk) niet duidelijk. Maar wat wel vaststaat, is dat “TV” de lat meteen hoog legt voor de rest van dat project.

“TV” is een speciale reis naar de diepten van Elohim’s kronkels, zowel op muzikaal als tekstueel vlak. Onverbloemd deelt ze haar coping-mechanismen, haar angsten en dromen. Maar als je niet op de tekst let, klinkt “TV” als een feestnummer. Elohim’s electropop is weer uiterst dansbaar en origineel. De strofe is groovy en catchy, de pre-chorus is dan weer een meezinger van formaat, en het refrein met de indringende, cool geproducete melodie en voicesamples maakt het kleurrijke plaatje helemaal af. Het nummer gaat naar alle kanten en net daarom werkt “TV” zo aanstekelijk. Elohim schotelt ons zomaar even een rollercoaster aan klanken en gevoelens voor.

Facebook / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elohim - "I'm Lost"

Voor een groot deel van haar carrière bleef het gezicht van Elohim verborgen, niet achter een pruik en leuke danspasjes, maar achter…
FeaturesInstagramUitgelicht

33 leuke ep's uit 2019

Ep’s zijn voor een band vaak een voorbode voor wat nog komen zal. Meestal bewijzen ze met deze korte cd’s dat ze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elohim - "4 all my friends ft. all my friends"

Het fenomeen in wording Elohim heeft al een hele evolutie doorgemaakt. Waar deze dame zichzelf vroeger vaak verborg achter een masker of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.