Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beck ft. Robyn & The Lonely Island – “Super Cool”

Beck en de filmwereld lijken vaker en vaker samen te gaan. Vorig jaar kwam de clip voor zijn single “Colors” uit, en die werd door niemand minder dan Edgar Wright geregisseerd (de maker van films als Baby Driver (2017), Hot Fuzz (2007) etc.). Eind januari van dit jaar loste Beck “Tarantula”, dat werd geïnspireerd door de film Roma. Nu draagt hij samen met Robyn en The Lonely Island bij aan The Lego Movie 2, met nieuwe single “Super Cool”, die de eindcredits van de film siert. Lego, The Lonely Island en Beck in eenzelfde zin… Dat we razend benieuwd waren naar hoe dit zou klinken, hoeft niet te verbazen.

“Super Cool” is best wel cool. Meteen is duidelijk dat het vooral de Beck-klank is die de bovenhand neemt. Het is onmiddellijk enorm catchy en we weten zeker dat alleen al de intro van dit nummer hele zalen in een vingerknip aan het dansen kan zetten. In feite klinkt “Super Cool” wat als “Up All Night”. Erg vernieuwend is het dus niet, maar we weten het nummer weer in perspectief te plaatsen wanneer The Lonely Island de rap-break verzorgt met dwaze teksten. (‘And don’t even think about tryna leave/Or you might miss a name like Pam and Steve.’) Het hoeft niet wereldschokkend te zijn, want het doel is voor een catchy rit zorgen die eigenlijk ook grappig is. Daar is het drietal in geslaagd, want de aanstekelijke vrolijkheid druipt af van het mega dansbare “Super Cool”.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hinds - "Boom Boom Back" (feat. Beck)

Na het vertrek van bassiste Ade Martine en drumster Amber Grimbergen, is Hinds sinds december 2022 terug een duo. De oorspronkelijke oprichtsters…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Black Keys - Ohio Players (★★★★): Strike!

Als er een duo is dat al enkele jaren garant staat voor vettige blues- en garagerock die probleemloos in de mainstream past,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Keys - "This Is Nowhere"

De Amerikanen Dan Auerbach en Patrick Carney, beide goed voor vijftig procent van The Black Keys, staan op het punt hun twaalfde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.