Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beck ft. Robyn & The Lonely Island – “Super Cool”

Beck en de filmwereld lijken vaker en vaker samen te gaan. Vorig jaar kwam de clip voor zijn single “Colors” uit, en die werd door niemand minder dan Edgar Wright geregisseerd (de maker van films als Baby Driver (2017), Hot Fuzz (2007) etc.). Eind januari van dit jaar loste Beck “Tarantula”, dat werd geïnspireerd door de film Roma. Nu draagt hij samen met Robyn en The Lonely Island bij aan The Lego Movie 2, met nieuwe single “Super Cool”, die de eindcredits van de film siert. Lego, The Lonely Island en Beck in eenzelfde zin… Dat we razend benieuwd waren naar hoe dit zou klinken, hoeft niet te verbazen.

“Super Cool” is best wel cool. Meteen is duidelijk dat het vooral de Beck-klank is die de bovenhand neemt. Het is onmiddellijk enorm catchy en we weten zeker dat alleen al de intro van dit nummer hele zalen in een vingerknip aan het dansen kan zetten. In feite klinkt “Super Cool” wat als “Up All Night”. Erg vernieuwend is het dus niet, maar we weten het nummer weer in perspectief te plaatsen wanneer The Lonely Island de rap-break verzorgt met dwaze teksten. (‘And don’t even think about tryna leave/Or you might miss a name like Pam and Steve.’) Het hoeft niet wereldschokkend te zijn, want het doel is voor een catchy rit zorgen die eigenlijk ook grappig is. Daar is het drietal in geslaagd, want de aanstekelijke vrolijkheid druipt af van het mega dansbare “Super Cool”.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Keys - "This Is Nowhere"

De Amerikanen Dan Auerbach en Patrick Carney, beide goed voor vijftig procent van The Black Keys, staan op het punt hun twaalfde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Grandaddy - Blu Wav (★★★): Jason Lytle komt tot rust

Met Blu Wav laat Grandaddy na een stilte van zo’n zeven jaar opnieuw van zich horen. Het is de zesde studioplaat van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Keys - "Beautiful People (Stay High)"

De echt grote hype rond The Black Keys is ondertussen al enkele jaren overgewaaid, maar dat neemt niet weg dat de band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.