Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beck – “Tarantula”

© CPU – Chris Stessens

De film Roma moet er een zijn die voor veel artiesten inspirerend werkt. Twee weken geleden verscheen namelijk een nummer van Billie Eilish gebaseerd op de film, en ook Beck heeft er nu eentje gemaakt. De film gemaakt door Netflix werd gisteren trouwens genomineerd als beste film bij de Oscars, het zou dus wel eens kunnen dat er nog meer artiesten door geïnspireerd geraken. Sony plant zelfs een volledig album uit te brengen Music Inspired By The Film Roma, met onder meer Patti Smith, El-P & Wilder Zoby, Laura Marling, DJ Shadow, Ibeyi en UNKLE. And it’ll feature Beck taking on a UK synthpop classic.Voor Beck is het de eerste nieuwe single sinds het album Colors uit 2017. Of er nog meer nieuwe muziek volgt, valt af te wachten.

“Tarantula” is atypisch voor wat we van Beck tegenwoordig gewoon zijn, het is dan ook een cover van een nummer van Colourbox uit 1983 en bevat Feist op de backing vocals. Strijkers, een zacht en donker sfeertje en vooral nergens de uitbundige en catchy refreinen. Nee, Beck heeft zowaar nog eens een zware ballad geschreven. Veel gebeurt er bijgevolg niet in het nummer, wat het dan ook niet meteen een hoogvlieger maakt. Met een simpele piano die naarmate het nummer vordert frequenter wordt, krijg je ook iets meer dynamiek. Hoopvol, maar nog steeds met de nodige portie duisterheid. “Tarantula” is dus een nummer geworden dat het moet hebben van zijn rooskleurige opbouw, zoveel is zeker.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3659 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Keys - "This Is Nowhere"

De Amerikanen Dan Auerbach en Patrick Carney, beide goed voor vijftig procent van The Black Keys, staan op het punt hun twaalfde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Grandaddy - Blu Wav (★★★): Jason Lytle komt tot rust

Met Blu Wav laat Grandaddy na een stilte van zo’n zeven jaar opnieuw van zich horen. Het is de zesde studioplaat van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Keys - "Beautiful People (Stay High)"

De echt grote hype rond The Black Keys is ondertussen al enkele jaren overgewaaid, maar dat neemt niet weg dat de band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.