banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Charly Bliss – “Capacity”

Charly Bliss is een muzikaal kwartet uit Brooklyn, New York. Verwacht uit Brooklyn deze keer geen hip-hop of HC-metal, maar dit kwartet serveert jullie power-poppunk. Met een prettig gestoorde mentaliteit en goede muzikale nummers, is dit een genre dat perfect aansluit bij dit kwartet. Dus geen volwassen clips, geen moeilijk uitgeschreven nummers, maar wel goed gecomponeerde liedjes die na één luisterbeurt blijven plakken. Sinds 2014 zijn ze al releases aan het uitbrengen, maar in 2017 was Guppy hun eerste en voorlopig enige langspeler.

Een vervolg komt er dus nu aan. Een eerste single die ze van hun volgende album loslaten op de wereld is “Capacity”. En er is toch een verandering hoorbaar (en zichtbaar) in de nieuwe clip. Daar waar de vorige nummers op een redelijke infantiele manier gebracht werden, zie je op de clip al andere insteken. Nog steeds niet heel ernstig, maar laten we zeggen dat de zangeres voor de eerste keer als ‘goed-uitziende-bimbo’ wordt geportretteerd. Op zich niets mis mee, maar dat is de algemene tendens in dit nummer. Alles is iets volwassener aangepakt en ook de muziek zelf is gewijzigd. Elektronische invloeden en een trager tempo doen toch anders aan dan de vorige singles. Een ietwat vreemde keuze voor een nieuwe single. Als dit het nieuwe Charly Bliss is, dan zullen er toch wel wat fans gaan verschieten. Toegegeven, na een aantal luisterbeurten bevat dit nummer echt veel hipotentieel.

Dus absoluut geen slecht nummer en qua radio-vriendelijkheid kan dit weer tellen. Maar toch is dit een koerswijziging en dat gaat niet door iedereen gesmaakt worden. Het volgende album Young Enough wordt aangekondigd op 10 mei. Voorlopig is er geen Europese tour aangekondigd.

Facebook

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charly Bliss x PUP - "It's Christmas and I Fucking Miss You"

Charly Bliss en PUP slaan de handen in elkaar om rond deze tijd van het jaar de twee belangrijkste boodschappen aan ons…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 9 - 15 oktober 2017

Wederom een week gepasseerd, alweer een week waarin enkele fijne videoclips passeerden. Een videoclip over liefde, of over het licht zien, maar…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #1

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om ieder album zijn eigen review te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.