Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jamila Woods – “ZORA”

Met een intieme video releasete Jamila Woods gisteren haar nieuwe single “ZORA”, als deel van de aankondiging van haar tweede album LEGACY!LEGACY!, gepland voor 10 mei. Deze song werd vergezeld door de bijhorende tracklist voor het album. De in Chicago wonende zangeres liet in oktober 2018 voor het laatst van zich horen met de single “Giovanni”.

Met haar soulvolle stem, die soms typerend ietwat loom overkomt, creëert ze op “ZORA” meteen een vertrouwde sfeer. Maar met onder meer een elektrische gitaar die zich hier en daar laat horen, gaat ze toch een stapje verder. Een hoopvolle blik naar de toekomst. Dit hartverwarmende nummer bruist van het leven. ‘My weaponry is my energy,’ laat ze zich ontvallen.

Volgens Woods is de song vernoemd naar schrijfster Zora Neale Hurston. Tekstueel doet ze deze invloedrijke dame dan ook alle eer aan en levert iedereen die ervoor open staat een waardevolle spirituele les: ‘Fear ain’t no way to live.’ Haar scherpe teksten bieden een verlossing van stereotypes en veronderstellingen die al te snel worden gemaakt. Ook andere nummers op LEGACY!LEGACY! werden vernoemd naar invloedrijke figuren als Sun Ra, Jean-Michel Basquiat en James Baldwin. Met onder andere Saba, theMIND en Nico Segal laat ze daarnaast een aantal interessante artiesten opdraven voor haar aanstaande album.

De verwachtingen voor de opvolger van haar uit 2016 daterende debuutalbum HEAVN zijn hooggespannen. Deze single geeft alvast een goede voorsmaak, dus laat 10 mei maar snel komen. Als Jamila Woods nog niet op je radar stond, zou dat nu zeker het geval moeten zijn!

 

LEGACY!LEGACY! tracklist:

 1. Betty
 2. Zora
 3. Giovanni
 4. Sonia (feat. Nitty Scott)
 5. Frida
 6. Eartha
 7. Miles
 8. Muddy
 9. Basquiat (feat. Saba)
 10. Sun Ra (feat. theMIND and Jasminfire)
 11. Octavia
 12. Baldwin (feat. Nico Segal)
 13. Betty (for Boogie)
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bonobo - "Tides" (feat. Jamila Woods)

Nog maar twee weken geleden keerde Bonobo terug na een lange winterslaap en het lijkt erop dat hij dit keer de rollen…
InstagramLiveRecensies

Jamila Woods @ Ancienne Belgique (AB Club): Wonderbaarlijke boodschappen

De Amerikaanse zangeres Jamila Woods is een niet te onderschatten artiest, want haar platform gebruikt ze maar al te graag om haar…
AlbumsRecensies

Jamila Woods - LEGACY!LEGACY! (★★★): Postmodernistische ode

Ray Charles, Nina Simone, Aretha Franklin, Gil Scott-Heron, … Al jaren wordt muziek gebruikt als medium door zwarte artiesten om de raciale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.