Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RY X – “The Water”

Minder dan twee weken nog vooraleer de nieuwe plaat van RY X verschijnt. De Australiër verwende ons de afgelopen maanden met een aantal nieuwe nummers die ook op Unfurl zullen staan en maakte ons zo heel benieuwd naar die derde plaat. Verleden jaar stond Ry Cummings ook al te schitteren in de Ancienne Belgique, waar hij toen optrad met de Brussels Symphonic Soloists. Met “The Water” kregen we nog een laatste voorproever voor Unfurl verschijnt en we beginnen ons echt de vraag te stellen of RY X überhaupt slechte muziek kan maken.

“The Water” is weer een teder staaltje muziek dat zich al snel een weg baant naar het hart van de luisteraar. De heerlijk gelaagde muziek biedt weer een ideale balans tussen akoestische geluiden en elektronische klanken. Ook de opbouw van “The Water” is opnieuw goed doordacht en weet het nummer van een krachtig einde te voorzien. De serene stem van RY X weet er desalniettemin goed door te komen en “The Water” van nog wat extra glans te voorzien. Laat die nieuwe plaat dus snel komen, wij zijn er in ieder geval meer dan klaar voor.

RY X speelt op woensdag 27 februari in het Koninklijk Circus te Brussel. Op 15 februari verschijnt zijn Unfurl.

Facebook

1549 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RY X - "Your Love"

Met de release van “Your Love” lijkt RY X nu duidelijk naar iets toe te werken. Zo’n maand geleden kregen we “Let…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RY X - "Let You Go"

Binnenkort trekt RY X eindelijk nog eens op een uitgebreide Europese tour en dat zal hij doen met nieuwe muziek. De Australiër…
AlbumsRecensies

Howling (Ry X & Frank Wiedemann) – Colure (★★★): Iets te consequent

De Australische singer-songwriter Ry Cuming (Ry X, The Acid) en Duitse muziekproducent Frank Wiedemann (Âme) schreven begin vorig decennium samen een nummer….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.