Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lip Service – “Pretty Sure”

Winnaars van De Beloften, winnaars van Students Rock Rally en halve finalist van Humo’s Rock Rally. Dat de Gentse band Lip Service iets in z’n mars heeft, hebben ze in het verleden meermaals bewezen. Afgelopen jaar lag het echter even stil rondom de band. Ze doken na de release van “Together” namelijk de studio in om aan nieuw materiaal te werken. Met “Pretty Sure” lost het viertal een voorproefje van hun debuut-ep People’s People dat ze samen met de lente in onze schoot werpen.

Mochten we de muziek van Lip Service in één woord moeten beschrijven, dan zouden we ongetwijfeld voor ‘uniek’ kiezen. En “Pretty Sure” is niet anders. Bij een eerste luisterbeurt valt de rare, wonky groove van het nummer meteen op. Alsof een reus op een sierlijke en elegante manier van de trap valt. Je snapt eigenlijk niet goed wat er precies gebeurt (voornamelijk door de aparte gitaarrifs), maar daar zit net de sterkte van het nummer. In combinatie met het meeslepend refrein serveert de band ons een unieke pop-song met rockinvloeden. Een beetje de Beatles met een hoek af.

Het viertal heeft z’n eigen, ondoorgrondbare sound, die je in de greep houdt, wat beduusd achterlaat, maar desalniettemin doet verlangen naar meer van dat. Als hun eptje in het verlengde van dit nummer ligt, gaan we zeker nog horen van deze creatieve geesten!

Facebook / Website / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Eyes Closed"

Al zestien jaar maakt het Amerikaanse viertal dat zichzelf Imagine Dragons noemt muziek. Over hun werk wordt wel eens lacherig gedaan, want…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Only The Poets - "Gone By Now"

Only The Poets is een band uit het Engelse dorpje Reading, gevormd in 2017 en bestaand uit vier leden. In 2021 bracht…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sam Fischer – I Love You, Please Don’t Hate Me (★★★½): Mengelmoes van melodieën

Sam Fischer is een Australische poprocksinger-songwriter en muzikant die in 2014 afstudeerde aan het Berklee College of Music in Boston. Al van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.