Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lip Service – “Pretty Sure”

Winnaars van De Beloften, winnaars van Students Rock Rally en halve finalist van Humo’s Rock Rally. Dat de Gentse band Lip Service iets in z’n mars heeft, hebben ze in het verleden meermaals bewezen. Afgelopen jaar lag het echter even stil rondom de band. Ze doken na de release van “Together” namelijk de studio in om aan nieuw materiaal te werken. Met “Pretty Sure” lost het viertal een voorproefje van hun debuut-ep People’s People dat ze samen met de lente in onze schoot werpen.

Mochten we de muziek van Lip Service in één woord moeten beschrijven, dan zouden we ongetwijfeld voor ‘uniek’ kiezen. En “Pretty Sure” is niet anders. Bij een eerste luisterbeurt valt de rare, wonky groove van het nummer meteen op. Alsof een reus op een sierlijke en elegante manier van de trap valt. Je snapt eigenlijk niet goed wat er precies gebeurt (voornamelijk door de aparte gitaarrifs), maar daar zit net de sterkte van het nummer. In combinatie met het meeslepend refrein serveert de band ons een unieke pop-song met rockinvloeden. Een beetje de Beatles met een hoek af.

Het viertal heeft z’n eigen, ondoorgrondbare sound, die je in de greep houdt, wat beduusd achterlaat, maar desalniettemin doet verlangen naar meer van dat. Als hun eptje in het verlengde van dit nummer ligt, gaan we zeker nog horen van deze creatieve geesten!

Facebook / Website / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Be Irving - "Honest Laughter"

We blijven talent ontdekken op eigen bodem. Het Belgische viertal Be Irving komt met nieuwe single “Honest Laughter”. Het wordt de eerste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.