LiveRecensies

K1D @ Charlatan: beats voor de kids

De Charlatan op de Gentse Vlasmarkt is al vaker de plaats bij uitstek gebleken om jonge, talentvolle artiesten te ontdekken in allerlei urban genres. Het oord van verderf, zoals het café wel vaker beschreven wordt, stelt zich dan volledig open voor het publiek dat zich aangetrokken voelt tot het genre van de avond. Dankzij All Eyes On Hiphop was donderdagavond de Waaslandse rapper K1D aan de beurt. Hiphop met een heus trapjasje, en dus kwam er opvallend veel jong volk opdagen.

Badara Niasse’s artiestennaam zal bij de meeste hiphopfans allicht wel een belletje doen rinkelen. Hij was jarenlang de sidekick van Woodie Smalls. Beiden komen straight outta Sint-Niklaas en zijn al vrienden van kleins af aan, wat er ook voor zorgde dat er altijd een heerlijke connectie en sfeer hing tussen hen op het podium. Sindsdien is K1D toch vooral zijn eigen weg gegaan met onder andere een veelvoud aan singles in 2017 en 2 ep’s vorig jaar. Daarbovenop stond hij al in het voorprogramma van onder andere Denzel Curry, Russ en Rejjie Snow.

https://www.instagram.com/p/BtVrsNSnhaj/

De tonnen ervaring die de 25-jarige rapper al opdeed zijn dezer dagen duidelijk merkbaar in zijn muziek. K1D heeft zijn eigen stijl gevonden, eentje die perfect voldoet aan de hedendaagse muzieknormen, maar nog steeds gekenmerkt wordt door opvallende en aanstekelijke melodieën en refreinen. “Visa” en “Magic” zijn twee perfecte voorbeelden van nummers die op een hoog niveau zijn gemaakt, maar het kleinere bereik zorgt er dus voor dat zijn muziek aan minder mensen wordt blootgesteld en dus ook minder populair is.

Vanaf het begin van het optreden valt ook meteen op dat K1D veel meer rapper is dan je op het eerste zicht zou verwachten. Hij spit zich letterlijk kapot, en de bars komen als een vloedgolf de zaal in. Hij heeft ook een zeer aangename flow om naar te luisteren, die meestal perfect aangepast is aan de specifieke trap-ritmes en kleurrijke synths. En dat is niet het enige wat opvalt aan deze live-performance. K1D weet uitstekend hoe hij zijn weliswaar zeer jonge publiek moet entertainen: moshpits, gastacts van Darell Cole en voorprogramma Eddy Ape en zelfs een heus watergevecht tijdens “Charizard Flow”. De intermezzo’s van Apple’s enige echte Siri, die enkele mooie verklaringen afleverde in het kader van de show, getuigt alleen maar van een oog voor detail en zorgde voor de kers op de taart.

https://www.instagram.com/p/BtVemALFtf4/

Niet alleen het publiek was zeer tevreden, maar ook de rapper zelf. Zijn eerste volwaardige show waarbij hij als hoofdact te bezichtigen valt, en meteen worden al zijn nummers luidruchtig meegezongen alsof hij een wereldster is. ‘I like the energy out here, guys!’ verduidelijkte hij meermaals, waarna hij zijn performance afsloot met nog enkele harde nummers zoals “Yoshi” en “Medicated”.

K1D is een speciaal geval. Hij kende al een enorme groei, maar heeft nog steeds veel potentie in zijn mars. Daarnaast heeft zijn show een zeer volwassen indruk dankzij de zeer subtiele voeling met zijn publiek. Ook zijn samenwerkingen zijn telkens breder verspreid binnen het muzikale perspectief en zijn van betere kwaliteit, waardoor zijn bekendheid ook wel stevig zal toenemen in de toekomst. Natuurlijk op voorwaarde dat hij op dit elan bezig blijft. Wij duimen alvast.

 

Setlist:

K1D’s World

Paranoid

Magic

Pikachu Flow

Netflixxx

Rose

Airplane Mode

Crazy Girls

Visa

Her Song

Contexte ft. Eddy Ape

Take A Step Back – XXXTentacion ft. Ski Mask The Slump God

Gossip

Yoshi

Charizard Flow

Medicated

 

Facebook/ Instagram

Related posts
LiveRecensies

Bumble B. Boy @ Charlatan: Rammelen met de korven

Bumble B. Boy is de artiestennaam van Nederlander Tom Harden. Afgelopen zomer maakte het project van de man naam op verschillende Nederlandse…
InstagramLiveRecensies

Ploegendienst @ Charlatan: Overdrukventiel

Het is woensdag 24 januari 2024 en we begeven ons in Gent om een avondje alles kort en klein te trappen in…
InstagramLiveRecensies

Suikerrock 2023 (Festivaldag 1): Opjutten en opgejut worden

Voor de derde keer alweer is Suikerrock geen marktpleinfestival meer, maar een veel groter uitgebouwd muziekgebeuren achter de Tiense Suikerfabriek met ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.