Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles White Denim – “Shanalala” en “NY Money”

Vorig jaar nog verscheen het geweldige Performance van White Denim, maar het lijkt er niet op dat de band gas terug zal nemen. Op 29 maart verschijnt namelijk alweer een nieuwe plaat van de groep uit Austin. Side Effects is de titel en daaruit krijgen we nu al meteen twee voorsmaakjes. “Shanalala” en “NY Money” geven de energie weer die de band ook in zijn liveshows steekt, en daar waren we enkele maanden geleden nog getuige van. Hopelijk deze zomer ergens op een festival te zien.

“Shanalala” is een korte, maar zeer plezante rocktrack. Het heeft een leuk ritme en het tempo blijft gedurende een kleine drie minuten erg strak. De song blijkt vooral ook gebouwd rond een korte jam die nu en dan eens uit zijn voegen treedt. Niet meteen iets wereldschokkend, maar wel een nummer dat het tempo goed opdrijft. Het is opvolger “NY Money” die pas echt weet te overtuigen. Een kleine zeven minuten worden we ondergedompeld in gitaarsolo’s, orgelgeluiden en de typische bluesy White Denim sfeer. Net door die lengte weet het nummer ook te overtuigen, want het is rijk aan geluiden en bloeit steeds meer open. Voor ieder wat wils dus en zo hebben we het graag.

 

30 januari 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief