FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lotic, Charlotte Adigéry, Dvtch Norris & meer naar hiphopfestival OUT THE FRAME

Noteer alvast zaterdag 23 maart met stip in je agenda, want dan organiseren Kunstencentrum Vooruit en All Eyes On Hip Hop een tweede editie van OUT THE FRAME. Een eendaags hiphopfestival dat vrolijk buiten de lijntjes kleurt van de reguliere hiphop en de hand reikt naar indie, electronica, spoken word en r&b. Ontdek avontuurlijke nieuwe projecten van gevestigde waarden, de hiphop-headliners van morgen en een bonte mengelmoes aan stijlen. Explore the unfolding universe of hip hop!

Line-up
Lotic: ‘Endless Power’ / Lafawndah / Charlotte Adigéry / Dvtch Norris / Glints / bbymutha / Lander Gyselinck & Quelle Chris / Barney Artist / Connie Constance / Dope Saint Jude / Prison Religion / Coby Sey / Luie Louis & De Luie Live Band / Martha Da’Ro / Rare Akuma / Still: Goverment feat. Devon Miles & Freweini Zewoldi / Afterparty with Gayance and Lefto.

Lotic: ‘Endless Power’

Lotic aka producer J’Kerian Morgan groeide op in Houston Texas, waar ze elektronische compositie en saxofoon studeerden. Daarna staken ze de grote plas over om zich te nestelen in Berlijn. Daar experimenteerden ze met electronica en spacey sounds. Al snel werden ze een icoon binnen de Berlijn-scene en een van de belangrijkste Europese stemmen van de LGBTQI-gemeenschap. Vorig jaar gooide Lotic hoge ogen met Power. Hun weergaloze debuut stond ook meteen op één in FACT-Magazine’s jaaroverzicht. Tijdens OUT THE FRAME pakken ze in première uit met ‘Endless Power’, een nieuwe audiovisuele show. 

Charlotte Adigéry 

WWWater wwwas volgens de nationale en internationale pers nog een van dé hoogtepunten van OUT THE FRAME 2018. Komende editie stelt WWWater-frontvrouw Charlotte Adigéry haar splinternieuwe solo-EP Zandoli voor. De nieuwe release ligt op 8 februari in de rekken via het DEEWEE-label van de Dewaele Brothers (Soulwax/Too Many Dj’s).  

DVTCH NORRIS

De Antwerpse, Engelstalige rapper DVTCH NORRIS, aka Dutch, zette zijn eerste stappen op een podium als gastmuzikant bij Coely. Samen tourden ze door Europa, maar ook solo bleef de Antwerpenaar niet stilzitten. Hij tekende bij het befaamde independent label Beatville en bracht al verschillende EP’s en scherpe singles uit als “Toothpick” & “SickOfAllThis”. Verwacht je aan some late night chill vibes, afgekruid met gewelddadige bassen.

Lander Gyselinck & Quelle Chris

Lander Gyselinck (o.a. STUFF.) en de New Yorkse rapper Quelle Chris koesteren al jaren een hechte vriendschapsband. Ze leerden elkaar kennen toen Gyselinck een jaartje jazz in New York ging studeren. Tien jaar later is het contact nog steeds niet verwaterd en dromen ze ervan om ooit eens samen op een podium te staan… Tijdens OUT THE FRAME staat dat dan ook eindelijk te gebeuren in de vorm van een exclusief en eenmalig project.

OUT THE FRAME
23.03 – Kunstencentrum Vooruit
Meer info? check vooruit.be

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Your Old Droog - "DBZ" (feat. Denzel Curry & Method Man)

Your Old Droog is een atypische rapper. Bekendheid is niet aan hem besteed, marketing laat hem koud en de mainstream is de…
InstagramLiveRecensies

Ivy Falls @ Kunstcentrum VIERNULVIER: Zomerse picknickmuziek

Ondanks dat Fien Deman in 2015 met de groep I Will I Swear werd uitgeroepen tot een van de winnaars van De…
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.