AlbumsRecensies

My Diligence – Sun Rose (★★★★): Een sierlijke eruptie van onversneden rock ’n roll

Een rockplaat van een ongekende Belgische groep die je onmiddellijk pitbull-gewijs naar de strot vliegt en die je een volledig album niet meer loslaat. Hoe lang mag dat wel niet geleden zijn? Awel, het wachten is ten einde! We presenteren jullie de nieuwe rockgoden uit Brussel: My Diligence.

Inderdaad, My Diligence rockt zo ontzettend hard dat we zouden vergeten dat het in België ook gewoon zo kan! Wat een verpletterende indruk laten ze op dit album achter. De band komt uit Brussel en klinkt zowel internationaal als buitenaards. Ze hebben al een aardige live-reputatie opgebouwd, maar ook eerder lokaal. Dit powertrio bestaat uit een drummer, één gitarist en een gitarist-zanger.

Geen bassist dus? Nope, geen bassist. Staat dit een goede rockplaat in de weg? Velen hebben altijd gedacht van wel, tot er bands het tegendeel bewezen. Bands zoals Royal Blood, the Black Box Revelation en ga zo maar verder hebben ontegensprekelijk bewezen dat het kan. En daar kunnen we deze band nu aan toevoegen. Wil dat zeggen dat ze in hetzelfde rijtje passen? Misschien hetzelfde niveau, maar toch met een duidelijk andere insteek. Ze gebruiken zelf graag referenties als Torche, Helmet en Elder. En daar zit duidelijk een grond van waarheid in, al is het toch weer net iets anders.

Denk aan recht-toe, recht-aan rock ’n roll met stevig scheurende gitaren, een snoerharde, strakke drum en een stem die ergens tussen Royal Blood en Torche in swingt. Straffe vergelijkingen, horen we je denken. Maar als je fan bent van vooraf genoemde bands, dan zouden we toch sterk overwegen om dit album een kans te geven. De sterkte van dit album is dat het geduldig is opgebouwd. En je hebt ook een klein beetje geduld nodig om Sun Rose volledig te leren waarderen.

Neem nu het openingsnummer “Resentful”. Dat start met een openingsriff die makkelijk op een album van Royal Blood had kunnen staan. Dit nummer mag ook gerekend worden tot de nummers waar het meest hitpotentieel in zit. Alhoewel, een nummer van meer dan vijf minuten is tegenwoordig al commerciële zelfmoord. Love it!!! Samen met “Lecter’s Song” behoort dit tot de meer luisterbare nummers. Vergis je niet, dit zijn beide goede, stevige rocksongs met voldoende variatie die je op dezelfde vibe meenemen.

Daarnaast staan er ook nummers op die richting stevige stonerrock gaan. Maar met een kanttekening die geldig is voor het volledige album: met voldoende variatie. “Hunt the Hunter” en “Serpentine” konden zo op een album van Torche staan. En dat is enkel maar goed bedoeld. Zelfs het stemtimbre doet met momenten aan Steven Brooks denken. En daar houden de vergelijkingen niet op. Als we dan naar België kijken, dan laten we nu toch even graag de naam Your Highness vallen. “Backstabber” en “So Pretty So Cruel” zijn onversneden rocknummers die je heel hard laten bewegen (ook al wil je het misschien niet).

Een speciale vermelding voor “An Asteroidal Arrow”. Een rustige, welgekomen pauze in deze brok graniet. Het doet in het begin denken aan Pink Floyd, om dan de gitaren stilaan te laten opzwepen. Wonderbaarlijk mooi nummer dat maar een nadeel heeft, dat het te kort is. Een mooie parel die live uitgewerkt mag worden tot een extended version (hint, hint, …)

Eindelijk nog eens een goede rockplaat van eigen bodem! Soms zouden de nummers beter uitgewerkt kunnen worden, maar dat zou spijkers op laag gras zoeken zijn. Sun Rose zal een schot in de roos worden in het wereldje van de rockers. Het nieuwe album wordt op vrijdag 25 januari 2019 uitgebracht op Mottow Soundz en de band organiseert op woensdag 30 januari een officiële release party in de Botanique in Brussel. Horns up!!!

Facebook

 

 

Related posts
LiveRecensies

SONS @ Nieuwe Nor: Lawaai voor gevorderden

De grootste festivals van de Benelux op hun grondvesten laten schudden? Laat dat maar aan SONS over. Na een eclatante passage op…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MEMI - "RocK N RoLL"

De Zuid-Koreaanse MEMI wist in haar korte carrière al redelijk wat aandacht te verzamelen via sociale media, wat tegenwoordig de beste manier…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 925 - "Judy"

Hou je van een goede portie ouderwetse rock-‘n-roll? Hoeven er niet te veel franjes aan? Dan heeft The 925 alles wat je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.