Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Apparat – “DAWAN”

De fans van het Duitse elektroproject Apparat mogen zich vandaag, niet enkel door de koude, in de handen wrijven: de man verspreidde namelijk het nieuws dat er op 22 maart voor het eerst in 3 jaar nog eens een Apparat-album in de rekken zal liggen. In de voorbije jaren veroverde Apparat de wereld onder de naam Moderat, een samenwerking met het eigenwijze Modeselektor. Deze samenwerking bleek meer dan een succes te zijn, want sinds 2009 kregen we maar liefst drie albums, waarvan singles als “Bad Kingdom” en “A New Error” in menig electrofan-geheugen gegrift staan. Twee jaar geleden kregen we te horen dat Moderat er (tijdelijk?) mee ophoudt zodat de jongens zich terug op hun soloprojecten konden focussen.

Zo gezegd, zo gedaan en na een uitstekend album van Modeselektor vorig jaar, werpt nu ook Apparat zijn eerste vruchten af. Met “DAWAN” krijgen we een eerste voorsmaakje van het nieuwe album, en dit blijkt meteen een hoogvlieger te zijn. Opvallend is dat Apparat bij Moderat grotendeels voor de vocals staat, maar in zijn soloproject zijn de vocals slechts een instrument om het geheel te vervullen en dat is op “DAWAN” niet anders. Een repetitieve beat wordt stukje bij beetje aangevuld door duistere, opbouwende soundscapes, een sexy baslijntje en kleine stukjes vocals, met als resultaat een broeierig slot waarbij we met moeite stil kunnen blijven zitten achter onze bureau. “DAWAN” doet wat een single moet doen: ons doen verlangen naar het opkomende album.

Op 28 april komt Apparat zijn nieuwe album voorstellen in de Ancienne Belgique, smeer je dansbenen al maar in!

Wil je weten wat we nog allemaal luisteren? Check dan zeker onze Spotify!

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

James Blake, The Black Lips, Modeselektor, GoldLink en meer naar Dour 2020!

De afgelopen maanden loste Dour enkel mondjesmaat een aantal namen, maar vandaag krijgen we dan toch een eerste grotere lichting namen. Grootste…
LiveRecensies

Braindance @ Ancienne Belgique (AB): Stilstaan was geen optie

Gisteren kon je uitzonderlijk tot vijf uur ‘s nachts blijven doorfeesten in de Brusselse Ancienne Belgique. Het elektronicaconcept Braindance ging er door…
LiveRecensies

Apparat @ De Roma: Elektronische schoonheid

Sasha Ring en zijn kompanen deden gisteren een uitverkochte Roma aan. Volgens de Duitser was het de eerste keer dat hij voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.