Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals – “Exits”

‘Indierockgroep’ is een vlag die de lading die zichzelf ‘Foals’ noemt nooit echt heeft gedekt. De, sinds vorig jaar, vierkoppige band uit Oxford produceert sinds 2005 muziek die al verscheidene kanten is uitgegaan, maar waarvan de heerlijke indie-oorwurm “My Number” bekendst in de oren zal klinken. Na enkele maanden stilte rond de band hebben de Britten besloten om die stilte te doorbreken: Foals komt in 2019 niet met één, maar met twee (!) albums op de proppen. Dat tweeluik zal meer dan waarschijnlijk de titel Everything Not Saved Will Be Lost (Part 1 & 2) meekrijgen, en daar kregen we vandaag, na héél lang teasen, een eerste impressie uit.

Uit de lyrics, die de Britten enkele dagen geleden mondjesmaat verspreidden over Europa, was al af te leiden dat “Exits” geen rooskleurig verhaaltje ging worden om de slaap te vatten. Vandaag kregen we daar de melodie dus bij, en die klinkt geheel in dezelfde lijn. Wat bij het eerste gehoor opvalt, zijn de elektronische effecten die nog iets aanweziger zijn dan we van de heren gewend zijn. Het dreunende drumgeluid en de vertrouwde harmonieuze kakofonie aan instrumenten maken van “Exits” een herkenbare Foals-song, waar de focus vooral ligt op mysterie —geheel in lijn met de communicatie die de heren de afgelopen weken op ons hebben losgelaten. De eerste single van Foals’ nieuwe album is er een die minder catchy klinkt dan we van de Britten gewend zijn, maar wakkert alleszins onze interesse voor de rest van het album aan.

Daarnaast werd nog meer heuglijk nieuws bekendgemaakt: Foals komt namelijk op 12 mei naar de Ancienne Belgique! Tickets zijn te koop vanaf 1 februari, en zullen hoogstwaarschijnlijk niet al te lang in omloop zijn…

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Camelphat - Dark Matter (★★★½): Tijd om te oogsten

Noel Gallagher die te horen is op een tech-house album? De wonderen zijn anno 2020 de wereld nog niet uit. Dat de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CamelPhat - "Hypercolour" (feat. Yannis Philippakis)

Foals was vorig jaar alomtegenwoordig dankzij de release van Everything Not Saved Will Be Lost Part 1 en later nog eens Part 2. De band…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2019

Ieder jaar komen er tal van fijne albums uit. Het centrale punt bij zo’n album is vanzelfsprekend de muziek, maar ook het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.