Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (14 tot 20 januari)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: een Belgische band op de Paris Fashion Week, Studio Brussel krijgt een nieuw logo en Bombay Bicycle Club én Bikini Kill keren terug.

Fashion! Whispering Sons mogen optreden tijdens defilé Raf Simons

Eén van de grootste modeontwerpers Raf Simons woonde een tijdje terug een optreden van Whispering Sons bij in Antwerpen. Hij wachtte de band op na de show om hen uit te nodigen voor zijn defilé in Parijs. Fenne en co zeiden natuurlijk geen nee, en deze week stonden ze onder andere voor de ogen van Frank Ocean en Naomi Campbell te spelen. Die laatste maakte ook meteen wat promo via haar veel bekeken instagramstory.

Foutje! Princess Nokia beschuldigt Ariana Grande van plagiaat

Deze week bracht Ariana Grande haar nieuwe single “7 Rings” uit. Princess Nokia had dat ook opgemerkt en meende haar eigen song “Mine” te herkennen. Ze trok naar Twitter om Grande aan te klagen. In een video, die nu alweer verwijderd werd, luistert ze naar de twee nummers en zegt ze: ‘Does that sound familiar to you? ’Cause that sound really familiar to me. Ain’t that the lil song I made about brown women and their hair? Hmmm… sounds about white.’ Of ze ook gerechtelijke stappen zal nemen en wat Ariana Grande er zelf van vindt, is nog niet geweten.

Feest! Belgische Eurosong-deelnemer bekend

Een lied is er nog niet, maar wel een zanger: Eliot Vassamillet zal België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Dat maakte de RTBF deze week bekend. Eind februari volgt een persconferentie en dan wordt ook het officiële lied waarmee Eliot zal deelnemen, bekend gemaakt.

Facelift! Studio Brussel krijgt een nieuw logo

Deze week was er groot nieuws uit het Studio Brussel-kamp. De zender kondigde zijn nieuw logo aan. Na vijftien jaar ruilen ze het rood om voor een dynamisch logo met een glitch dat in verschillende kleuren gebruikt kan worden. De zender kampt al langer met dalende luistercijfers, afgelopen zomer nog zakte hun marktaandeel van van 11,2% naar 10,3%, Q-music is nu populairder.

Feminist tot in de kist! Bikini Kill keert terug

De legendarisch feministische punk girlband Bikini Kill keert deze lente terug naar het podium voor drie reünieoptredens in New York en L.A. Het is de eerste keer dat de band terug samen optreedt sinds 1997, toen ze met ruzie uit elkaar gingen. De band was in de jaren ’90 enorm populair en waren de pioniers in de grrrl beweging waar vrouwen plots in bands gingen spelen en zich politiek engageerden.

Geflipt! Bombay Bicycle Club komt ook terug

Nog een band die zich terug aangetrokken voelt tot het live-gebeuren: Bombay Bicycle Club. De band laste een break in in 2016 en bandleden gingen elk hun eigen weg. Tot ergens in 2018, toen ze terug samenkwamen voor een repetitie. En het klikte blijkbaar want de band besloot de instrumenten terug op te pakken en meteen aan te kondigen dat ze later dit jaar terug liveshows zullen spelen.

Famous! Oscar and the Wolf krijgt eigen Tomorrowland-podium

Twee jaar geleden was Oscar & The Wolf nog de eerste live-act op Tomorrowland, en deze week kondigde het festival aan dat de band rond Max Colombie nu ook een podium naar hen vernoemd heeft. Tomorrowland vindt dit jaar twee weekends plaats en Max krijgt het tweede weekend zijn podium volledig in handen. Wat hij ermee van plan is, houdt de organisatie liever nog geheim.

Felicitaties! PIAS krijgt een MIA

Platenlabel [PIAS] (Play It Again Sam) zal tijdens de MIA’s de Sector Lifetime Achievement Award krijgen. [PIAS] is een Belgisch onafhankelijk muziekbedrijf met internationale uitstraling. Het telt 19 buitenlandse kantoren en behoort tot de grote spelers in de muzieksector. In ons land zijn onder andere Balthazar, Bazart, Daan, Melanie De Biasio, dEUS, Oscar and the Wolf, Whispering Sons, Soulwax, en 2manydjs kind aan huis bij het Belgische label.

Forever in our hearts: Tribute avond voor Chris Cornell

De frontman van Soundgarden, Chris Cornell werd deze week gevierd op een herdenkingsconcert in Los Angeles. Onder meer Metallica, Miley Cyrus, Foo Fighters, Ryan Adams en leden van Black Sabbath en Jane’s Addiction eerden de zanger die op 18 mei 2017 stierf. I Am The Highway: A Tribute to Chris Cornell werd een avond van verschillende samenwerkingen en pakkende getuigenissen over de zanger.

Freaky: Toto forever in de woestijn

Duits-Namibische kunstenaar Max Siedentopf had een geweldig idee: “Africa” van Toto voor eeuwig laten afspelen in de woestijn. Hij koos voor de oudste woestijn ter wereld die 2.000 km lang was en de exacte locatie van zijn installatie geeft hij niet prijs. Er staan dus ergens in de woestijn zes speakers en een mp3-speler die op zonne-energie de rest der tijden “Africa” afspelen.

https://twitter.com/BuzzFeedNews/status/1086783113412427776

Joepie! Volg onze Spotify-lijst met de nieuwste singles.

Een nieuwe week betekent nieuwe singles, volg onze Spotify lijst en blijf op de hoogte.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Alabaster DePlume, STAKE, Whispering Sons en meer naar Boomtown!

Van 14 t.e.m. 23 juli wordt Gent het epicentrum van kunst en cultuur. Tijdens de eerste zeven dagen van de Gentse Feesten…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Black Box Revelation, Whispering Sons, Noordkaap en meer voor Rock Olmen

Vorig jaar kreeg de Olmense festivalganger voor een eerste maal een volledig tweedaagse voorgeschoteld. Dat editie 2022 een succes mag genoemd worden,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

boygenius, Compact Disk Dummies, Bombay Bicycle Club en 14 andere nieuwe namen voor Pukkelpop!

Zoals het intussen de gewoonte is geworden, lost Pukkelpop ook deze woensdag een handvol nieuwe namen voor komende editie. Dit keer komt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.