Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Weval – “Heaven, Listen”

Belgen hebben kennelijk een zwak voor strakke, maar toch ook melodische elektronische acts zoals Modeselektor of Son Lux. Ook het Amsterdamse duo Weval kan genieten van een grote populariteit in ons land en speelde o.a. de AB Club en Pukkelpop al helemaal plat. Nadat ze in 2016 hun debuutalbum Weval uitbrachten, steeg hun populariteit enorm en werden ze een synoniem voor uitmuntende electronica, die je met een voldaan en leeg gevoel tegelijk achter laat. Op 1 maart komt hun langverwachte nieuwe album The Weight uit en bij ons krijg je de eerste single “Heaven, Listen” in première te horen.

“Heaven, Listen” is een enorm straffe elektronische compositie waarin zoveel componenten op een meesterlijke manier samenkomen, dat je er kippenvel van krijgt. Platte beats vinden bij Weval geen gebruik en zo komen ze ook op hun nieuwe single met originele alternatieven op de proppen. Onder andere percussie, synths en een vervormde stem zorgen ervoor dat je jezelf in “Heaven, Listen” helemaal kan verliezen. Mede verantwoordelijk voor dit magistrale nummer is sound engineer David Wrench, die in het verleden met Frank Ocean, The XX of Caribou samenwerkte. “Heaven, Listen” is een sterke terugkeer van het geniale Nederlandse duo!

Op 12 april staat Weval in de Botanique om het nieuwe album er aan de fans voor stellen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1383 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Banji - "Listen"

De naam van het Utrechtse viertal Banji doet in het Nederlandse popcircuit al een heel tijdje de ronde. Hier en daar speelde…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Falcon Jane - "Heaven"

Eerder dit jaar wist Falcon Jane onze aandacht te trekken met “The Other Moon” en zo schopte ze het eind augustus tot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tanaë - "Listen"

Dat er ook heel wat interessante popartiesten in Wallonië te ontdekken zijn, durven we al eens vergeten. Toch is er één zangeres…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.