Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Weval – “Heaven, Listen”

Belgen hebben kennelijk een zwak voor strakke, maar toch ook melodische elektronische acts zoals Modeselektor of Son Lux. Ook het Amsterdamse duo Weval kan genieten van een grote populariteit in ons land en speelde o.a. de AB Club en Pukkelpop al helemaal plat. Nadat ze in 2016 hun debuutalbum Weval uitbrachten, steeg hun populariteit enorm en werden ze een synoniem voor uitmuntende electronica, die je met een voldaan en leeg gevoel tegelijk achter laat. Op 1 maart komt hun langverwachte nieuwe album The Weight uit en bij ons krijg je de eerste single “Heaven, Listen” in première te horen.

“Heaven, Listen” is een enorm straffe elektronische compositie waarin zoveel componenten op een meesterlijke manier samenkomen, dat je er kippenvel van krijgt. Platte beats vinden bij Weval geen gebruik en zo komen ze ook op hun nieuwe single met originele alternatieven op de proppen. Onder andere percussie, synths en een vervormde stem zorgen ervoor dat je jezelf in “Heaven, Listen” helemaal kan verliezen. Mede verantwoordelijk voor dit magistrale nummer is sound engineer David Wrench, die in het verleden met Frank Ocean, The XX of Caribou samenwerkte. “Heaven, Listen” is een sterke terugkeer van het geniale Nederlandse duo!

Op 12 april staat Weval in de Botanique om het nieuwe album er aan de fans voor stellen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1860 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Softcult - "One Of The Pack"

Softcult is het project van de Canadese zusjes Phoenix en Mercedes Arn-Horn. Het duo brengt invloeden van shoegaze en grungerock onder in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tessa Dixson - "Heaven"

Vijf jaar geleden kwam ze als een van de winnaars van De Nieuwe Lichting uit de bus en dus waren alle ogen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Polar Son - "Listen"

De Britse band Porshyne vond het nodig om zichzelf heruit te vinden na enkele niet al te succesvolle singles. De sound van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.