Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Blake ft. Travis Scott en Metro Boomin – “Mile High”

Morgen, 18 januari, verschijnt het recent aangekondigde Assume Form: de nieuwste worp van succesvolle elektroproducer en solo-artiest James Blake. Vandaag lost hij een eerste nummer “Mile High” in samenwerking met hiphoppers Travis Scott en Metro Boomin. Dit zijn dan ook de bekendste artiesten die aan de nieuwe plaat meewerkten. Dat James en Travis vriendjes zijn, is al langer duidelijk: vorig jaar werkte de Brit mee aan “Stop Trying To Be God” van Travis’ hitmonster ASTROWORLD.

De samenwerking resulteert in een rustig sensueel nummer dat contrasteert met vorig werk. “Mile High” is een uitstekend hiphop r&b-nummer met een typische James Blake sound. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen voor de andere nummers van het nieuwe album. De drie heren zingen afwisselend en creëren zo een synchroon, wondermooi geheel. Voor het eerst horen we hoe James Blake de liefde, het geluk en zijn ‘self care’ omarmt. Assume Form gaat inhoudelijk over James’ overwinning op zijn aanblijvende depressies. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de melancholische ondertoon van vorige album The Colour In Anything morgen waarschijnlijk zal worden achtergelaten. We zijn enorm benieuwd naar het resultaat.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

James Blake - Before (★★★★): Appeltje voor de feestdorst

Muzikale duizendpoot James Blake verrast wederom met vier steengoede nummers op zijn gloednieuwe ep Before. 2020 lijkt de Brit de nodige muzikale…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Starrah - "Keep Calm"

De naam Starrah doet waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen bij de modale muziekliefhebber, hoewel ze al te horen was op nummers…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single slowthai - "feel away" (feat. James Blake & Mount Kimbie)

Album twee van slowthai is op komst. Het Britse grime-wonderkind zorgt geregeld wel eens voor controverse op en naast het podium, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.