Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hozier – “Almost (Sweet Music)”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hozier – “Almost (Sweet Music)”

Het was lang geleden dat we nog nieuwe muziek van Hozier te horen kregen, maar in september meldde hij zich terug met de gloednieuwe Nina Cried Power ep. Zijn doorbraak behaalde de Ier met wereldhit “Take Me To Church” en ook zijn debuutplaat was een bestseller van jewelste. Zonet kondigde Hozier zijn tweede plaat Wasteland, Baby aan, die op 1 maart zal verschijnen en waar we al een aantal nummers van te horen kregen (“Nina Cried Power”, “Shrike”, “Movement“). De aankondiging ging gepaard met de release van zijn nieuwste single “Almost (Sweet Music)”, die misschien wel zijn nieuwste hit zou kunnen worden.

Terwijl Hozier met zijn ep Nina Cried Power nog met ruwheid en puurheid kon overtuigen, is “Almost (Sweet Music)” iets gelaagder en grootser van sound. De gitaar speelt natuurlijk ook weer op “Almost (Sweet Music)” een belangrijke rol, maar het geheel klinkt allemaal heel gestroomlijnd en soms wordt de gitaar zelfs overstemd door iets te harde bassen. De blues vibe is gelukkig wel nog steeds aanwezig, maar kreeg een iets moderner jasje om het lijf. Dat “Almost (Sweet Music)” als zoete broodjes binnengaat is een feit en ook de aangepaste sound van Hozier kunnen we wel pruimen.

Facebook

1770 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Hozier - Eat Your Young (★★½): Verzadiging van korte duur

Het is inmiddels al bijna een decennium geleden dat we Hozier leerden kennen met zijn hit “Take Me To Church“. Sindsdien lijkt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aya Nakamura - "Baby"

Muziek door en voor vrouwen, dat is wat de Franse Aya Nakamura keer op keer de wereld in stuurt. Haar sterrenstatus trekt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hozier - "Swan Upon Leda"

Het is een tijdje stil geweest rond singer-songwriter Hozier, maar met de komst van regenachtige dagen, vallende bladeren en wapperende sjaals komt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.