Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Hozier – “Almost (Sweet Music)”

Het was lang geleden dat we nog nieuwe muziek van Hozier te horen kregen, maar in september meldde hij zich terug met de gloednieuwe Nina Cried Power ep. Zijn doorbraak behaalde de Ier met wereldhit “Take Me To Church” en ook zijn debuutplaat was een bestseller van jewelste. Zonet kondigde Hozier zijn tweede plaat Wasteland, Baby aan, die op 1 maart zal verschijnen en waar we al een aantal nummers van te horen kregen (“Nina Cried Power”, “Shrike”, “Movement“). De aankondiging ging gepaard met de release van zijn nieuwste single “Almost (Sweet Music)”, die misschien wel zijn nieuwste hit zou kunnen worden.

Terwijl Hozier met zijn ep Nina Cried Power nog met ruwheid en puurheid kon overtuigen, is “Almost (Sweet Music)” iets gelaagder en grootser van sound. De gitaar speelt natuurlijk ook weer op “Almost (Sweet Music)” een belangrijke rol, maar het geheel klinkt allemaal heel gestroomlijnd en soms wordt de gitaar zelfs overstemd door iets te harde bassen. De blues vibe is gelukkig wel nog steeds aanwezig, maar kreeg een iets moderner jasje om het lijf. Dat “Almost (Sweet Music)” als zoete broodjes binnengaat is een feit en ook de aangepaste sound van Hozier kunnen we wel pruimen.

Facebook

16 januari 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief