Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Whorses – “Rocky”

@Anton Coene

Whorses trekt intussen iets langer dan een jaar het land rond met hun energieke shows. Het viertal staat naar eigen zeggen garant voor ‘noise rock from Kortrijk’, maar dat mag je gerust in een brede context zien. Wij zouden daar dan ook graag ‘eclectisch’ aan toevoegen, want hun bikkelharde noise sound bevat heel wat invloeden en elementen uit andere genres. De volumeknop staat niet voortdurend helemaal open tijdens hun optredens, want met de integratie van onder andere blues en jazz zorgen ze voor afwisseling en interessante hooks.

Vandaag binden de West-Vlamingen daar met debuutsingle “Rocky” voor het eerst ook studiomateriaal aan vast. Die werd opgenomen in de Bijloke studio met Michiel Renson en Nathan Ysebaert van SHHT. Het nummer gaat van start met kalme en bluesy gitaren (die frontman Harry Descamps begeleiden in elke strofe). Redelijk snel gaan die echter over in een ronkende en briesende riff, voorzien van fluks en dynamisch tromgeroffel. De energie van die riff wordt later ook doorgetrokken in een schreeuwerige en krachtige climax. Lekker nummer dus, ideaal om luid door je speakers te knallen. “Rocky” is geen slechte steekkaart voor wat je bij Whorses kan vinden, maar je mag zoals eerder gezegd nog heel wat andere facetten en variaties van de band verwachten voor toekomstig materiaal.

Bij de single hoort ook een videoclip van de makelij van Alexander Deprez. In de clip zien we frontman Harry Deschamps in een typisch boerenlandschap, terwijl hij een halve supermarkt aan voedingswaren en confetti in het gezicht geslingerd krijgt. Dat moet vooral plezant geweest zijn voor de mensen áchter de camera.

Wie Whorses live aan het werk wil zien, kan daarvoor op 18 januari in Hasselt, 14 februari in Brugge of 20 februari in Gent terecht. Voor locaties en andere info, zie hun Facebookpagina.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mob Wife - "Petri Dish"

De lockdown(s) van afgelopen jaar hadden een opmerkelijk effect op de productiviteit. Sommige mensen kregen niks meer gedaan, terwijl de afwezigheid van…
AlbumsRecensies

It It Anita - Sauvé (★★★★½): Kwaliteitsvol lawaai op verschillende voedingsbodems

Een album bespreken is soms een lastige klus. Er zijn zo van die platen die je onmogelijk kan plaatsen na één luisterbeurt….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Still Woozy - "Rocky"

Een vertrouwde artiest worden zonder een album uit te brengen; het is niet iedereen gegund. Gelukkig wordt die kans wel aan de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.