Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Another Sky – “Apple Tree”

Begin van de maand kroonden we het Londense viertal Another Sky als één van onze Grote Beren Van Morgen, maar vandaag al toveren ze een gloednieuwe single uit hun hoed. Met hun herkenbare sound en de ongelofelijke stem van frontdame Catrin Vincent groeiden ze de afgelopen maanden uit tot één van de meest besproken nieuwkomers in de Britse muziekpers. In februari gaan ze op een grote tour door hun thuisland het Verenigd Koninkrijk, waar ze maar liefst twintig concerten zullen afwerken. Daar zullen ze ook een heleboel nieuwe nummers brengen, zoals “Apple Tree” dat zonet in première ging bij Annie Mac op BBC Radio 1.

We vergeleken de sound van Another Sky eerder al met een mix tussen Nothing But Thieves en Radiohead en die omschrijving slaat eigenlijk ook op “Apple Tree” weer de nagel op de kop. Hun sound klinkt heel alternatief (Radiohead), maar tegelijk ook heel groots en volgeladen met strakke gitaren (NBT). Wat we bovendien steeds weer weten te appreciëren aan Another Sky is het onverwachte element dat ze in hun nummers weten toe te voegen, zoals op “Apple Tree” met een aantal straffe vocale uithalen (denk dan maar aan de klemtoon van het woord ‘yourself’ op het einde) van frontvrouw Catrin Vincent. Op het einde bloeit “Apple Tree” nog eens helemaal open en krijgen we een verrassende catharsis te horen. Het zou ons verbazen moest Another Sky niet snel omarmd worden door heel wat muziekliefhebbers, want hun discografie aan goede nummers blijft maar groeien!

Facebook


14 januari 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief