Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Another Sky – “Apple Tree”

Begin van de maand kroonden we het Londense viertal Another Sky als één van onze Grote Beren Van Morgen, maar vandaag al toveren ze een gloednieuwe single uit hun hoed. Met hun herkenbare sound en de ongelofelijke stem van frontdame Catrin Vincent groeiden ze de afgelopen maanden uit tot één van de meest besproken nieuwkomers in de Britse muziekpers. In februari gaan ze op een grote tour door hun thuisland het Verenigd Koninkrijk, waar ze maar liefst twintig concerten zullen afwerken. Daar zullen ze ook een heleboel nieuwe nummers brengen, zoals “Apple Tree” dat zonet in première ging bij Annie Mac op BBC Radio 1.

We vergeleken de sound van Another Sky eerder al met een mix tussen Nothing But Thieves en Radiohead en die omschrijving slaat eigenlijk ook op “Apple Tree” weer de nagel op de kop. Hun sound klinkt heel alternatief (Radiohead), maar tegelijk ook heel groots en volgeladen met strakke gitaren (NBT). Wat we bovendien steeds weer weten te appreciëren aan Another Sky is het onverwachte element dat ze in hun nummers weten toe te voegen, zoals op “Apple Tree” met een aantal straffe vocale uithalen (denk dan maar aan de klemtoon van het woord ‘yourself’ op het einde) van frontvrouw Catrin Vincent. Op het einde bloeit “Apple Tree” nog eens helemaal open en krijgen we een verrassende catharsis te horen. Het zou ons verbazen moest Another Sky niet snel omarmd worden door heel wat muziekliefhebbers, want hun discografie aan goede nummers blijft maar groeien!

Facebook

1573 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Another Sky - "Sun Seeker"

Het Britse Another Sky schotelde ons met I Slept On The Floor dit jaar nog een hele puike binnenkomer voor en blijft maar muziek…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Another Sky - "It Keeps Coming"

Het viertal Jack Gilbert, Naomi Le Dune, Max Doohan en Catrin Vincent vormen samen Another Sky. De Britse band kondigt na zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.