Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Day Coma – “Shudder”

Na bijna twee jaar stilte ontwaakt de band Two Day Coma uit hun winterslaap. In 2017 trok het Engelse drietal met hun ep A Few Days That We Don’t Speak de aandacht van onder andere BBC Radio 6 Music en BBC Introducing. Ze touren sindsdien evenals doorheen het Verenigd Koninkrijk. Hun muziek stak echter jammer genoeg nooit echt het kanaal over, waardoor de groep in België quasi onbekend is. Zonde, want hun nieuwe single “Shudder” is er ééntje dat blijft hangen!

Frontman Tom beschrijft het nummer als volgt: ‘Shudder is a song about frustration. The lyrics grapple with an inability to understand another person’s point of view. We try our best to interpret people’s feelings but can sometimes miss the mark. Shudder reflects on how missing these messages can lead to discontentment.’ Ze verpakken deze boodschap in een catchy melodie, zo wordt de eerste zin – ‘i hate that look that’s in your eyes’ – onder een eenvoudige gitaarrif een vijftiental keren herhaald. Verder smijt de band er wat “oh’s” tussen, gevolgd door drie strofes vol frustraties. Tegen het einde van het nummer kan je niet anders dan de catchphrase van in het begin van het nummer in je hoofd meezingen. Overtuigend een boodschap overbrengen doen ze als geen ander, de schuwe gasten van Two Day Coma.

Facebook / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Day Coma - "Afraid of Ghosts"

Spits je oren voor het Engelse viertal Two Day Coma uit Bristol. Tom Harris, Jake Scarborough, Ollie Lucas en Zac Harkavy brachten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.