Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fat White Family – “Feet”

Het is al stil rond Fat White Family sinds 2016. Wel startten enkele leden van de band projecten zoals Insecure Men en The Moonlandingz. Eergisteren was het eindelijk zover en kondigde Fat White Family de komst van een nieuw album aan met een kort Game Of Thrones-achtig filmpje. De plaat zal Serfs Up! heten en komt uit op 19 april. Vanochtend deelde de band alvast een eerste single van het album: “Feet”. Alleen maar leuk nieuws dus!

Vooral de unieke sfeer van “Feet” is opvallend. Fat White Family neemt je voor de volle vijf en halve minuten mee naar een spannend, ietwat onheilspellend oord. Vooral de grootse, imposante backings en het gebruik van strijkers zijn hier verantwoordelijk voor. De sfeer van “Feet” is optimaal, maar volgens ons had Fat White Family er net iets meer mee kunnen doen. De toevoeging van een bridge zou het geheel wat breken en daardoor zorgen voor vernieuwing binnen het nummer. Een tragere opbouw naar een ultieme, spannende climax is een ander element waar “Feet” zich perfect toe leent en dat het nummer nog interessanter had kunnen maken. Het is wel de openingstrack van de plaat, en op het einde horen we al een klein deeltje van veelbelovende chaos, zou het?

Voorlopig blijft het wow-effect achterwege, maar met “Feet” bewijst Fat White Family wel dat ze een meeslepende sfeer weten te creëren.

Facebook

Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 2): Vrolijke, vrolijke vrienden

Dag twee van Left of the Dial en nu gaat het spel pas echt op gang. Om twaalf uur zitten we al…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single FEET - "Busy Waiting"

De Britten hadden de afgelopen week niet veel te vieren, maar wij breken bij de nieuwe FEET toch in een feeststemming uit….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.