Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stella Donnelly – “Old Man”

Na haar optreden op Sonic City wisten we zeker dat het debuutalbum van de Australische singer-songwriter Stella Donnelly er één was om naar uit te kijken. Dat debuutalbum, genaamd Beware of the Dogs, zal op 8 maart uitkomen op het label Secretly Canadian. Donnelly bracht ruim een jaar geleden al de veelbelovende ep Trush Metal uit. Op die ep stond onder andere de single “Boys Will be Boys” (het nummer zal ook op haar debuutplaat staan), waarin ze een messcherpe aanklacht lanceerde tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag. In “Old Man” gaat ze op dat elan verder.

“Old Man” is naar eigen zeggen vooral geïnspireerd door de controverse rond Woody Allen. In het nummer neemt ze geen blad voor de mond. ‘Your personality traits don’t count if you put a dick in someone’s face’, om er maar een zinsnede uit te nemen. Ook de rest van de tekst klinkt bijzonder strijdbaar. De videoclip fungeert deels als lyric video, al zijn er vaak ook flarden uit een boek rond zelfverdediging te zien. Wat de muziek betreft, is het allemaal best fleurige en uptempo indie-pop. Op haar ep bestonden de nummers enkel uit zang en gitaar, hier is de instrumentatie wat rijker met meerdere gitaren, bas en drum.

Stella Donnelly staat op 16 april in de Botanique. Info & Tickets

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Stella Donnelly - Flood (★★★½): Vertederende stortvloed

Liefhebbers van de betere indie zullen de Australische singer-songwriter Stella Donnelly waarschijnlijk al kennen sinds Thrush Metal, een fijne ep vol vlijmscherpe…
InstagramLiveRecensies

Rolling Blackouts Coastal Fever @ Botanique (Orangerie): Onbezorgd gitaarplezier

De voorbije weken werden we om de oren geslagen met festivalprikkels en dat zal er de komende weken niet minder op worden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.