Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sleaford Mods – “Kebab Spider”

Als er één band is dat niet Britser kan, laat het dan Sleaford Mods zijn. De arrogantie straalt er vanaf en wie ze al eens live aan het werk zag, weet dat het duo niet schuw is van bier en sigaretten. Het is ook een groep dat veel inspiratie heeft en dus aan de lopende band platen uitbrengt. Zo was er vorig jaar een ep’tje en dit jaar volgt alweer een album met English Tapas. 22 februari verschijnt die en daaruit krijgen we vandaag met “Kebab Spider” een eerste single.

“Kebab Spider” is alweer een typisch Sleaford Mods nummer, maar dan misschien een tikkeltje trager. De band voorziet zijn nummers niet alleen van een leuke naam, maar ook een eigenwijze sound die ook op hun nieuwe weer goed te pruimen valt. Op “Kebab Spider” schuwt zanger Jason Williamson de maatschappelijke kritiek weer niet en laat dat net ook één van de kernpunten van hun succes zijn. De mix van spoken word en muziek is hier iets minder fel aanwezig, maar het vertellende aspect is desalniettemin ten volle aanwezig. We kunnen zelfs spreken van een bescheiden hitgevoelig nummer. We zijn al benieuwd wat dat ze in februari nog zo zullen uitbrengen.

7 januari 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief