Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Warish – “Fight”

Iedereen die in zijn jeugd met skaten of gamen bezig was, heeft wel al eens van Tony Hawk gehoord. De man werd rijk door fantastisch te skaten, en werd nog rijker door zijn naam op ettelijke games te plakken. Nu is de man volwassen en heeft hij ook zoons. Eén daarvan is zelf ook een pro-skater en heeft ondertussen een eigen band. Warish is de naam van de band van Riley Hawk en met “Fight” hebben ze een eerste single klaar. Zelf omschrijven ze hun muziek als volgt: ‘Imagine if Incesticide era Nirvana were crossed with Static Age era Misfits. You’d have sinister low budget horror rock with a visceral, twisted weirdness and bludgeoning riffs. Some might call it nightmarish, we call it Warish.’

Het duo doet nog het meest denken aan de Aussies van DZ Deathrays, maar dan net dat tikkeltje furieuzer. Een mix van sludge, garage en metal is wat we op ons bord krijgen voorgeschoteld, en man wat smaakt het lekker. “Fight” is een serieus gevecht dat ferme klappen uitdeelt en aan de hand van een vettige sound ons helemaal KO slaat. Heel erg origineel is het allemaal niet, maar dat hoeft ook helemaal niet. Het is simpel en effectief en ontploft op het eind helemaal in een riffstorm van jewelste.

Op 1 februari verschijnt de eerste ep van de band, we kijken er naar uit.

17 december 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief