Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles In Flames – “I Am Above” en “(This Is Our) House”

Al sinds 1990 speelt In Flames een grote rol in de metalwereld. Met reeds twaalf langspelers uitgebracht, zijn de Zweedse heren nog niet klaar met hun melodieuze death metal. Afhankelijk van welke bron je leest, zou het nieuwe album er nog dit jaar aankomen. Anderen spreken dan weer op 2019. De eerste twee singles zijn er alvast.

Volgens zanger Anders Fridén zal het nieuwe album melodischer en meer uptempo klinken dan het in 2016 uitgekomen Battles. Iets wat de fans zeker graag zullen horen, want dat laatste album heeft toch behoorlijk wat commentaar gekregen. De eerste single “I Am Above” klinkt al zeker beter dan alles wat Battles te bieden had. Stevige riffs, meeslepende drums en zowaar terug wat smerige screams. Het refrein klinkt als vanouds clean, maar dat kunnen wel smaken als afwisseling. Het nummer blijft meteen hangen en nodigt het ook uit om mee te brullen. De gitaarsolo is niet wauw, maar mocht uiteraard niet ontbreken.

“(This Is Our) House” begint met een stukje dat duidelijk geschreven is om het publiek te laten meezingen, maar vergaat al gauw terug in een iets te softe hymne die eigenlijk met Battles meegeleverd had kunnen worden. Een ballade die het zwaardere werk dat terug kwam piepen bij “I Am above” terug de nek omwringt. Een spijtige zaak.

Met de twee nieuwe singles zaait In Flames verwarring over wat we mogen verwachten op het nieuwe album. Op meer details rond dat album is het nog even wachten, maar zij die willen kunnen alvast 10 april van volgend jaar aanduiden in hun agenda. Dan staan de Zweden in Trix. Allen daarheen voor een avond die behoorlijk wat van uw nek en stembanden zal eisen.

14 december 2018

About Author

Joren Cloet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief