Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Spidergawd – “Ritual Supernatural” & “Heaven Comes Tomorrow”

Spidergawd bestaat uit Per Borten jr, zanger en songwriter, en mede-oprichter en bassist Ben Saether van Motorpsycho. Ook van de partij zijn Kenneth Kapstad (drums en ook van Motorpsycho) en Rolf Martin Snustad (saxofoon). The Grateful Dead is duidelijk een invloed geweest op het geluid van Spidergawd, al is dit duidelijk steviger en groovier. De groep combineert het beste van Queens of the Stone Age, Led Zeppelin, The Black Keys en Motorpsycho in zich. Dit is progressieve rock-‘n-roll om u tegen te zeggen.

Deze twee nieuwe nummers, “Ritual Supernatural” en “Heaven Comes Tomorrow”, vormen hier geen uitzondering op. “Ritual Supernatural” is een wonderlijk mooi psychedelisch rock-‘n-rollnummer om duimen en vingers af te lekken. Alles wat je van Spidergawd verwacht, zit er daar ook allemaal in. De knallende stem gecombineerd met de herkenbare saxofoon, met een seventies gitaar en ritmesectie op de achtergrond. Dat zijn zo van due nummers waar je instant goede zin van krijgt. Zeker als je de gitaarsolo op het laatste hoort, wauw! Voor alle fans van het genre: luister en je oordeel zal juist zijn. “Heaven Comes Tomorrow” schakelt een paar versnellingen terug. Op de vorige release stond reeds een nummer met die naam, maar deze versie vertoont weinig gelijkenissen. Nu wordt er vooral geteerd op de goede stem en op de prachtige saxofoon. Geen ritmesectie, wel wat achtergrondsynths, maar voor de rest een vrij rustig gecomponeerd nummer, waar vooral de stem van Borten jr de kans krijgt om uit te pakken. Ook dit nummer heeft op zich zeker zijn kwaliteiten, maar verdient een extra luisterbeurt.

Uitpakken met twee nummers, zo doe je dat. Een knap staaltje van componeren met topmuzikanten, dat is het resultaat. 11 januari gaan deze nummers verschijnen op Spidergawd V. 25 januari kan je ze gaan bewonderen in De Klinker in Aarschot.

Facebook

Related posts
AlbumsRecensies

Atan – Ugly Monster (★★★½): Indringende nu prog

Wanneer heb je nog eens twee keer na elkaar naar een nieuw album geluisterd, zonder zelfs nog maar de singles te kennen?…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle 611 Shapeless - "Feelings"

611 Shapeless dat zijn David Gabay, Avi Hadas en Amir Noy. Drie vrienden uit Israël die op 20 jaar al in verschillende…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ashinoa - "Disguised in Orbit"

5 januari loste Ashinoa, een Franse experimentele rockgroep, de eerste single van hun komende album L’orée. De band uit Lyon bestaat sinds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.