Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rival Sons – “Feral Roots”

Er zijn maar weinig bands die zich zo piekfijn kleden als de Californische band Rival Sons. Het viertal staat erom bekend rock muziek van een hoog niveau te maken, en ook hun nieuwste single “Feral Roots” is keurig aangekleed. Het is meteen ook de titeltrack voor hun aankomend album, dat we op 25 januari mogen verwachten. Eerder kregen we ook al “Do Your Worst”. Op dat nummer speelden de Amerikanen nog stevig door, deze single is iets rustiger.

We krijgen een snedige zanglijn van Jay Buchanan gecombineerd met een heel vredig ritme, afgekruid met een leuke riff. Deze combinatie zorgt voor een fijn sfeertje. Wie dit nummer een paar keer afspeelt zal al snel merken dat er een oorwurm in zit. Een ideaal nummer voor op een koude dag, we krijgen het er weliswaar al wat warmpjes van. Eindigen doet het nummer zoals het begon: heel vreedzaam. Het moet niet altijd beenhard zijn om, net als deze single, de juiste snaren te raken.

Of de band op hun aankomende zesde hetzelfde niveau zal aanhouden kunnen we nog niet weten, maar de eerste singles beloven wel al veel goeds.

125 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rival Sons - "Do Your Worst"

De mannen van Rival Sons houden er van om om de twee jaar een nieuw album op de wereld los te laten….
LiveRecensies

Suikerrock dag 1: De perfecte Belgisch-Amerikaanse gitaarcoalitie

Gisteren verwelkomde de binnenstad van Tienen voor de 31ste keer een menigte festivalgangers. Die hadden net als wij wel trek in een avond vol gitaren,…
LiveRecensies

Rival Sons in Trix: Meesterlijk magistraal en smooth as fuck

Gisteren zakten we af naar Antwerpen, waar het Amerikaanse Rival Sons speelde, en dat zal men tot ver daarbuiten geweten hebben. Aftrappen deden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.