Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Rival Sons – “Feral Roots”

Er zijn maar weinig bands die zich zo piekfijn kleden als de Californische band Rival Sons. Het viertal staat erom bekend rock muziek van een hoog niveau te maken, en ook hun nieuwste single “Feral Roots” is keurig aangekleed. Het is meteen ook de titeltrack voor hun aankomend album, dat we op 25 januari mogen verwachten. Eerder kregen we ook al “Do Your Worst”. Op dat nummer speelden de Amerikanen nog stevig door, deze single is iets rustiger.

We krijgen een snedige zanglijn van Jay Buchanan gecombineerd met een heel vredig ritme, afgekruid met een leuke riff. Deze combinatie zorgt voor een fijn sfeertje. Wie dit nummer een paar keer afspeelt zal al snel merken dat er een oorwurm in zit. Een ideaal nummer voor op een koude dag, we krijgen het er weliswaar al wat warmpjes van. Eindigen doet het nummer zoals het begon: heel vreedzaam. Het moet niet altijd beenhard zijn om, net als deze single, de juiste snaren te raken.

Of de band op hun aankomende zesde hetzelfde niveau zal aanhouden kunnen we nog niet weten, maar de eerste singles beloven wel al veel goeds.

14 december 2018

About Author

Quinten De Seranno Alles kan, alles mag.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief