Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Papa Roach – “Elevate”

Op je hoogtepunt stoppen, dat gaat voor Papa Roach niet meer. Waar in de jaren 90 nog sprake was van nu-metal, was de hype aanwezig. Toen was Papa Roach een degelijke band met wel wat hits. En één van de weinige bands die toen beslist hebben onder dezelfde naam hetzelfde te blijven doen. Hetzelfde met wat koerswijzigingen.

Het is deze koerswijziging die met momenten goed uitpakt. Helaas, met deze single proberen ze terug “hip” te klinken. Geen elektrische gitaar meer, enkel elektronische invloeden. Muziek draait rond emoties. We hebben de symptomen eens op google ingegeven. We kwamen uit bij: “acute buikrgiep” of “een serieuze kater”. Damn, wat een verschrikkelijk slecht nummer. Alsof morgen Norah Jones beslist om opera-rock te maken. Slechte koerswijziging waarmee de kansen van vele fans op zullen zijn. En terecht. Deze beer haakt nu ook definitief af. Het hoogtepunt is reeds 20 jaar gepasseerd, maar stop nu toch maar.

Een nummer dat nog het meest gelijkenis heeft met een slecht uitgewerkte Imagine Dragons, dat werkt niet voor een band met deze allures. Begin 2019 zou het nieuwe album verschijnen, maar deze single is al een reden om het te laten passeren. Genoeg negatieve vibes verspreidt. Oh ja, tijdens de festivalzomer zal Papa Roach waarschijnlijk België bezoeken. Be aware!

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Papa Roach - "Swerve" (feat. FEVER 333 & Sueco)

Nee, we gaan dat ene oorongedierte niet aanheffen om aan te kondigen dat we iets over Papa Roach gaan schrijven. De brulstonde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Papa Roach - "Not the Only One"

Papa Roach is een band die groot is geworden met de opkomst van de nu-metal. Helaas worden weinig bands die toen ‘hip’…
InterviewsUitgelicht

Interview Papa Roach: "We hebben het voor onszelf gedaan."

Drie weken geleden waren we getuige van een ijzersterk optreden van Papa Roach in de Trix te Antwerpen. Een uurtje voor het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.