Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single American Football – “Silhouettes”

De legendarische emo rockers van American Football zijn niet van plan om nog eens zeventien jaar te wachten vooraleer ze nieuwe muziek uitbrengen. In 2016 was er namelijk hun comeback met een tweede album en drie jaar later volgt er meteen al een derde. Voor de albumtitel moesten ze niet lang nadenken, die krijgt gewoon weer de titel American Football. Op de plaat zal onder meer Paramore’s Hayley Williams, Land Of Talk’s Elizabeth Powell en Slowdive’s Rachel Goswell te horen zijn. Vandaag lost de band alvast een eerste voorsmaakje in de vorm van “Silhouettes”.

Het nummer begint met een mysterieus belletje dat zo uit een horrorfilm lijkt te komen. Na een tijdje breekt dit geluid open in een mysterieuze en repetitieve sound waarin ride en melancholische gitaar de plak zwaaien. Met momenten doet “Silhouettes” wat aan Death Cab For Cutie denken, met dat verschil dat American Football hier niet langer dan 5 minuten kan boeien. Een mooie clip of opname in een of andere film of serie was dus geen overbodige luxe geweest, want deze single is net iets te eentonig om op zich te kunnen boeien.

11 december 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter