Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (3 december – 9 december)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: Afscheid van Pete Shelley, kerst bij Queens of the Stone Age en Editors, een award voor Sam Fender en nominaties van de Grammy’s.

Primavera Sound Festival gaat voor gendergelijkheid op z’n affiche

Het Spaanse Primavera Sound Festival in Barcelona kondigde deze week zijn line-up aan. Niet zomaar een affiche maar één met evenveel vrouwelijke als mannelijke artiesten. Ze noemen het zelf #TheNewNormal. Onder andere Solange, Erykah Badu, Robyn, FKA Twigs, Sigrid en Christine & The Queens zullen er te zien zijn tussen 27 mei en 2 juni. En aan mannelijke zijde? Onder andere Future, Tame Impala, Interpol, James Blake en Big Red Machine.

Zanger van Buzzcocks overleden 

Deze week moesten we niet alleen afscheid nemen van een jonge hedendaagse prinses (Désirée Viola) maar ook van een oude punk-prins. Pete Shelley stierf donderdag op 63-jarige leeftijd. Hij was de zanger van The Buzzcocks, een van de beroemdste punkbands uit Engeland. Shelley schreef mee aan bekende hits van de band: “Ever Fallen in Love”, “Orgasm Addict” en “What Do I Get”.

Josh Homme gaat voor de ultieme kerstsingle

Kerstbomen eisen her en der al hun plekje op in de woonkamer en kerstsingles zijn weldra onvermijdelijk. Zelfs rocker en frontman van Queens Of The Stone Age Josh Homme waagt zich eraan. En niet alleen! Op een 7″ vinyl zal hij aan de ene kant “Silent Night” zingen samen met C.W. Stoneking en aan de andere kant “Twas the Night Before Christmas” voorlezen met zijn vrouw en drie kinderen. De opbrengst van de single gaat naar ‘Sweet Foundation’, de non-profitorganisatie die Homme in 2013 oprichtte.

Ook Editors zamelt geld in met hun muziek deze kerst

Editors heeft een goeie relatie opgebouwd met België, of moeten we zeggen met het Studio Brussel-publiek? Ze zetten elke kerstperiode opnieuw een actie op poten voor een goed doel. Vorig jaar bracht hun concert ten voordele van Oxfam 120.000 euro op en dit jaar geven ze opnieuw een liveshow, maar dan op Vinyl geperst. Voor 60 euro kan je hun Studio Brussel showcase kopen, bestaande uit 11 nummers. De opbrengst gaat opnieuw naar Oxfam.

Sam Fender wint Brit Choice Award

We zijn erg trots om dit nieuws te mogen melden. Onze grote beer van morgen Sam Fender heeft namelijk de Brits Critics’ Choice Award gewonnen. Het is de Brit Award die door muziekexperts wordt uitgereikt aan de artiest die volgens hen de volgende ster wordt van de Engelse muziekindustrie. Onder andere Adele en Sam Smith gingen hem al voor. Well done, mate!

Kendrick Lamar King bij de Grammy nominaties 

Vrijdagmiddag werden de nominaties voor de Grammy’s bekend gemaakt. Hiphop heerst er want Kendrick Lamar kan tot 8 beeldjes wegkapen, hij wordt achterna gezeten door Drake, die 7 nominaties binnenhaalde. Lamar bracht in 2018 ondere andere de Soundtrack voor Black Panther uit. Naast rap is er ook plaats voor kleffe pop met Lady Gaga en Bradley Cooper die 4 nominaties kregen voor songs uit de film A Star is Born.

Drake dan weer de meest gestreamde artiest van 2018

Je hebt het misschien al gemerkt op je sociale media: Spotify begint aan zijn eindejaarslijstjes. Naast je persoonlijke ‘Wrapped 2018′-statistieken, deelt de Streamingsdienst ook z’n eigen globale cijfers. De winnaar is zeker en vast Drake, die 8.2 miljard keer gestreamd werd in 2018. Onder andere zijn hit “God’s Plan” zorgde voor extra veel streams. De meest gestreamde vrouwelijke artiest was Ariana Grande. Check hier welke artiest jij persoonlijk het meest beluisterde in 2018.

Eerste namen We Are Open in Trix

Muzikale ontdekkingsreizigers kunnen zich binnenkort weer langs alle podia van Muziekcentrum Trix wagen om er op één weekend het verste Belgische talent te ontdekken. Trix kondigde deze week de eerste namen van We Are Open aan. Onder andere: Whispering Sons, Blu Samu, SONS en Glints zullen er op 8 en 9 februari te zien zijn. De ticketverkoop gaat ondertussen harder dan ooit. Zo zijn de Early Bird-combitickets al volledig uitverkocht. Wie nog van een korting wil genieten kan vier tickets kopen en krijgt er een vijfde gratis bij. Meer info over showcasefestival We Are Open, vind je hier.

https://twitter.com/TRIX_online/status/1070307074582691841

Lil Pump op dreef: hij livestreamt zijn eigen arrestatie in Denemarken

De ‘Gucci Gang’ rapper heeft zijn Europese tournee moeten stopzetten. Hij werd dinsdag gearresteerd in Denemarken omwille van Marihuana-bezit. Maar wanneer hij in de combi zat van de Deense agenten, hield hij niet op. Live op Instagram uitte de rapper zijn ongenoegen door een middelvinger op te steken naar één van de agenten. De rapper is nu verbannen uit Denemarken, moest shows in Kopenhagen en Helsinki annuleren en is ondertussen onderweg naar Noorwegen voor de volgende stop op z’n tour.

https://twitter.com/RSpotlights/status/1070749658081779712

Genoeg muzieknieuws gelezen? Vind de nieuwste singles die wij reviewden in onze Spotify-lijst ‘Verse honing van de Dansende Beren’


Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Kahan - “Forever”

Het is zeker geen geheim dat je op dit moment niet om Noah Kahan heen kan: “Stick Season” staat overal te gloeien…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock On! Queens of the Stone Age en The Offspring naar Pukkelpop 2024!

Of er nog plaats is voor wat gitaren op Pukkelpop? Reken maar van wel! Nadat in eerste instantie vooral de popfans werden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hideous - "Hideous"

Bij de fans van onder meer Royal Blood en Queens of the Stone Age zal de muziek van Belgische supergroep Hideous ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.