Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Little Simz – “101 FM”

Little Simz broedt al langer op een nieuw muzikaal ei en dat zit er nu aan te komen. De Britse zangeres debuteerde in 2015 met haar plaat A Curious Tale of Trials + Persons, waarvoor ze al snel lovende woorden kreeg van radiopresentator Zane Lowe en hiphopgigant Kendrick Lamar. Met Stillness in Wonderland bracht ze in het daaropvolgende jaar haar tot nu toe laatste plaat uit, maar Little Simz bleef desondanks werken aan nieuwe materiaal. Vorig jaar kon je haar trouwens ook horen op de plaat Humanz van Gorillaz, waarmee ze uiteindelijk ook op tour ging. Met “101 FM” krijgen we alvast een derde smaakmaker van de nieuwe plaat te horen.

Dat Little Simz zo populair geworden is, dankt ze vooral aan haar eigenwijze stijl waarmee ze zich duidelijk kan onderscheiden van haar grimecollega’s. Het verbaast dan ook niet dat ze op “101 FM” ons weer met haar speelse manier weet te verbluffen en te overtuigen. De beat is andermaal ‘on point’ en zeer origineel, ondanks het feit dat deze gedurende het nummer amper tot niet verandert. Dat Little Simz ook geen gebruik maakt van een refrein is ook geen storende factor, gezien zo het vertellende aspect meer in de kijker komt te staan. “101 FM” is met andere woorden een fijn hiphopnummertje, waardoor we al uitkijken naar haar derde langspeler.

Facebook

5 december 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter