Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Modeselektor feat. Flohio – “Wealth”

© Birgit Kaulfuss

Het duo Modeselektor is weer helemaal terug met nieuwe muziek. Het Berlijnse duo Sebastian Szary en Germont Bronsert draaien nu al sinds 1996 de hipste techno en electroclubs helemaal plat. Naast Modeselektor, ken je de twee hoogstwaarschijnlijk ook van het met Sascha Ring van Apparat gestarte project Moderat. Nu Moderat sinds september 2017 een creatieve pauze heeft ingelast kunnen ze zich nu helemaal storten op Modeselektor. Dit jaar speelden ze onder andere al op DOUR en brachten ze de mixtape Modeselektion, Vol. 4 uit. Met hun nieuwste single “Wealth” bewijzen ze nog maar eens te weten hoe je techno en hip hop met elkaar moet verbinden.

Voor “Wealth” schakelden de twee Berlijnse dj-goden de opkomende Britse grimezanger Flohio in, die meteen ook haar stempel op het hitsige nummer weet te duwen. Met haar strakke flow zorgt ze meteen voor heel wat energie. “Wealth” is geen typisch Modeselektor-nummer, maar toch krijgen we ook deze keer weer beats van een hoogstaand niveau geserveerd die hun naam alle eer aan doen. De diversiteit in de muziek van Modeselektor lijkt wel oneindig en de samenwerking met een opkomende grime-artieste komt misschien als een verrassing, maar het resultaat is bovenal weer indrukwekkend te noemen. We zijn benieuwd wat de heren uit Berlijn nog zo voor ons hebben klaarstaan in de toekomst!

Op woensdag 20 februari staan de twee in een nu al hopeloos uitverkochte Botanique in Brussel.

Facebook

1 december 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief