Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Charlotte Adigéry – “Paténipat”

Daarnet kregen we de nieuwe single van Charlotte Adigéry te horen. Die naam zal misschien geen belletje doen rinkelen, maar ze is wel het kloppend hart achter WWWater, de Belgische groep die al een tijdje naam maakt met hun vooruitstrevende electro-pop. “Paténipat” is de voorbode van de nieuwe EP Zandoli, die zal uitkomen onder het label DEEWEE, het label van Soulwax, die andere Belgische trots. Dit is overigens ook het label dat WWWater onder de arm nam en zo de nieuwe hype van de Belgische muziekwereld werd. Ze bewees dit ook waard te zijn, met een uitstekende live-reputatie als gevolg.

“Paténipat” is de nieuwe parel van de vooruitstrevende Adigéry, en ook deze klinkt alweer uiterst futuristisch. Het nummer begint met een koude beat die gedurende het hele nummer vooruitgaat zonder halt te houden. Verder bouwt de song deeltje per deeltje op naar een chaotisch, maar uiterst dansbaar geheel: Afrikaanse lyrics, knotsgekke samples en oneindig veel percussie zorgen voor knap staaltje muziek. Het nummer zit vol onverwachte wendingen, en houdt dit wel zes minuten vol zonder te gaan vervelen. Een parel die het talent van deze Belgische dame nogmaals etaleert.

27 november 2018

About Author

Bauke de Langhe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief