banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A$AP Rocky – “Sundress”

De New Yorkse rapper A$AP Rocky bracht in mei zijn langverwachte nieuwe plaat Testing uit, nadat we bijna drie jaar hebben moeten wachten op een vervolg op At. Long. Last. ASAP. Het album kon niet tippen aan het succes van die plaat, maar belandde wel op de vierde plaats van de Amerikaanse albumcharts. Met “Praise The Lord (Da Shine)” scoorde hij samen met Skepta deze zomer wel een zomerhit die in geen enkele hiphopset mocht ontbreken. Gisteren loste A$AP volledig onverwacht een nieuw nummer met “Sundress”, waarop we ook een sample van Tame Impala kunnen horen.

Het is ook met die sample van “Why Won’t You Make Up Your Mind?” van de debuutplaat van Tame Impala dat “Sundress” geopend wordt. Niet alleen fungeert het nummer van Tame Impala als sample, maar het werd ook gebruikt voor de hook van “Sundress”. De sound en sfeer van het nummer is bijgevolg heel psychedelisch, maar dan wel nog onderbouwd met de nodige beats. “Sundress”, overigens geproduceerd door Grammy-winnaar Danger Mouse, is geen typisch hiphopnummer—en dat is juist wat het zo interessant maakt. Het out of the box denken van A$AP en zijn team heeft gewerkt, want “Sundress” is een sterke hiphoptrack die we komende dagen wel vaker op repeat zullen zetten.

Facebook

1453 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Sgt. Lesley - "Treefriends"

Nog geen maand geleden speelde Sgt. Lesley hun allereerste optreden in het jeugdhuis van Herk-de-Stad voor de wedstrijd van Sound Track. Vandaag…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pond - 9 (★★★★): Dansbare stortvloed aan grooves en ritmes

Het negende album van de Australische psychedelischerockband Pond heet heel toepasselijk gewoon 9. Laat je niet misleiden door deze voor de hand…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sweetie - "Boundary Queen"

Dat Australië goede muzikanten voortbrengt, wisten we al een hele tijd. Kleppers als AC/DC, Jet, Nick Cave en Tame Impala zijn daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.