Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single A$AP Rocky – “Sundress”

De New Yorkse rapper A$AP Rocky bracht in mei zijn langverwachte nieuwe plaat Testing uit, nadat we bijna drie jaar hebben moeten wachten op een vervolg op At. Long. Last. ASAP. Het album kon niet tippen aan het succes van die plaat, maar belandde wel op de vierde plaats van de Amerikaanse albumcharts. Met “Praise The Lord (Da Shine)” scoorde hij samen met Skepta deze zomer wel een zomerhit die in geen enkele hiphopset mocht ontbreken. Gisteren loste A$AP volledig onverwacht een nieuw nummer met “Sundress”, waarop we ook een sample van Tame Impala kunnen horen.

Het is ook met die sample van “Why Won’t You Make Up Your Mind?” van de debuutplaat van Tame Impala dat “Sundress” geopend wordt. Niet alleen fungeert het nummer van Tame Impala als sample, maar het werd ook gebruikt voor de hook van “Sundress”. De sound en sfeer van het nummer is bijgevolg heel psychedelisch, maar dan wel nog onderbouwd met de nodige beats. “Sundress”, overigens geproduceerd door Grammy-winnaar Danger Mouse, is geen typisch hiphopnummer—en dat is juist wat het zo interessant maakt. Het out of the box denken van A$AP en zijn team heeft gewerkt, want “Sundress” is een sterke hiphoptrack die we komende dagen wel vaker op repeat zullen zetten.

Facebook

21 november 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter