LiveRecensies

Ellie Goulding & Wyclef Jean @ YouTube Music Session Brussel: Twee wereldsterren op de schoot

Het nieuws dat Ellie Goulding een show zou geven in Brussel kwam uit het niets en verraste niet alleen ons beren, want duizenden fans wilden bij dit exclusieve, intieme optreden bij zijn. De show in Brussel is tevens ook haar eerste show in Europa sinds haar break, die ze twee jaar geleden nam. De Britse zangeres brak met singles als “Starry Eyed” en “Lights” door en groeide stilletjes verder uit tot een echte wereldster die het Sportpaleis uitverkocht en enkele maanden later net voor Paul McCartney op de Main Stage van Rock Werchter mocht optreden. Op uitnodiging van YouTube Music bracht ze een korte, intieme set voor een honderdtal genodigden. Ook van de partij was Fugee-lid Wyclef Jean. Hij sloot de avond met zijn grote hits en bakken sfeer af.

Met slechts vier nummers wist de Britse wereldster Ellie Goulding over heel de lijn te overtuigen. Openen deed ze met haar hit “On My Mind” en ondanks dat enkel de gitaar als begeleiding diende, werd het een zeer dynamische performance. Met haar wereldberoemde “Your Song” cover kon ze ons nog eens tonen waar en hoe het voor haar allemaal begon. Haar grootste hit “Love Me Like You Do” mocht uiteraard ook niet ontbreken en werd terecht met luid applaus onthaald. Afsluiten deed ze met haar nieuwste single “Close To Me”. Ze bracht het nummer voor het eerst live, maar de song kwam over alsof het al jaren een hit is. Haar eerste show in jaren tijd in Europa was kort, krachtig en toonde dat Ellie Goulding nog steeds een echte wereldster is.

Met de legendarische Haïtiaanse rapper en muzikant Wyclef Jean trok nog een tweede wereldster naar Brussel om er in een korte set de lancering van YouTube Music en YouTube Space te vieren. Uiteraard mochten zijn iconische nummers “Ready Or Not” en “Killing Me Softly”, waarmee hij jaren geleden met zijn groep Fugees gigantische hits scoorde, niet ontbreken. Voor de rest bracht hij ook enkele nummer waarvoor hij als muzikant of songschrijver fungeerde. De wereldbekende riff bij Carlos Santana’s “Maria Maria” of de catchy sound van Shakira’s “Hips Don’t Lie” stammen uit zijn muzikale brein en kregen de heupen tijdens de exclusieve showcase helemaal los. Wyclef Jean is en blijft een pionier binnen zijn genre. Zo veel mocht in dat halfuurtje blijken. 

Het komt niet vaak voor dat wereldsterren naar België afzakken om er een intieme showcase te geven, maar YouTube Music kreeg het geslaagd voor elkaar. Een vijftiental fans en een handvol genodigden waren getuige van ‘once in a lifetime’-performances, want dichter en exclusiever kan het amper. De twee hoofdacts deden wat van hen verwacht werd: hun hits brengen en de zaal meekrijgen. Een zeer speciale avond, waar we nog lang aan zullen terugdenken.

Setlist Ellie Goulding:

On My Mind
Your Song
Love Me Like You Do
Close To Me

Setlist Wyclef Jean:

Someone Call 911
Maria Maria
If I Was President
Ready Or Not
Killing Me Softly
Hips Don’t Lie
Unforgettable
Mystery

1836 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
LiveRecensies

Yves Tumor @ Botanique (Orangerie): Onvoorstelbaar onvoorspelbaar

Als er iemand de definitie van eclectisch belichaamt, dan is het wel Yves Tumor. Als meester in zijn vak heeft hen zich…
InstagramLiveRecensies

Noah Kahan @ La Madeleine: Het kampvuur ontgroeid

Waar rook is, was vroeger een kampvuur waar Noah Kahan maar al te graag zijn nummers rond speelde. De gezellige onderonsjes rond…
InstagramLiveRecensies

Robert Finley @ Botanique (Rotonde): Een ontroerende glimlach

Het is nooit te laat om iets met jouw passie voor muziek te doen. Robert Finley kan daar een paar liedjes over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.