banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TheColorGrey & Romelu Lukaku – “New Levels”

Ja ja, je leest het goed. Terwijl we hem afgelopen weekend nog moesten missen tegen Zwitserland vanwege blessureleed, is onze nationale voetbalheld muzikaal wel actief bezig geweest. Samen met zijn sponsor Puma koos hij rapper en vriend TheColorGrey uit om de track “New Levels” te maken, een verhaal over het leven van Lukaku, maar net zozeer toepasbaar op dat van Grey.

De twee hebben namelijk meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Een passie voor voetbal en hiphopmuziek, maar daarnaast ook geboren in dezelfde stad en met dezelfde Congolese roots. Voeg daarbij een moeilijke jeugd en een plotse rise to fame en je begrijpt meteen waarom Lukaku en Grey zoveel respect voor elkaar hebben.

De beat is overduidelijk van de hand van TheColorGrey, maar Lukaku had wel enkele opties doorgestuurd gekregen waaruit hij zijn favoriet mocht kiezen. Het is een heel soulful nummer geworden met stukken tekst die letterlijk overgenomen zijn uit interviews met Lukaku. Zo zingt Grey bijvoorbeeld: ‘Back when momma mixed the water with the milk, the only option was to mix the dedication with the skills’, refererend naar een interview waarin Lukaku het had over hoe zijn moeder vroeger melk met water moest mengen om bij de ontbijtgranen te doen.

Hoewel hij zijn eigen rapskills eerder al showde op social media, is Big Rom zelf niet te horen op het nummer. Hij fungeert als gezicht van en inspiratie voor, maar “New Levels” is verder gewoon een nieuw nummer in het repertoire van TheColorGrey. Een nummer dat hem weliswaar een stapje dichter bij internationale roem brengt. Mooi om te zien hoe twee Belgische grootheden elkaar (onder)steunen en ook terecht blij zijn met dat resultaat.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rare Akuma - "crackuma" (feat. Kleine Crack)

De Antwerpse Rare Akuma heeft ondertussen geen inleiding meer nodig. Zijn muzikaal cv bevat onder andere Zwangere Guy en zelfs de Amerikaanse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DVTCH NORRIS – “SUMMERTOM”

Na twee jaar stilte liet DVTCH NORRIS afgelopen maandag terug muziek op ons los. Met zijn nieuwe single “SUMMERTOM” blikt hij terug…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Aesop Rock & Blockhead - Garbology (★★★): Taalkundige jazz

De voorbije decennia zijn enkele legendarische hiphopduo’s de revue gepasseerd. OutKast, Run The Jewels en onze eigen blackwave. hebben allemaal hun strepen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.