Live, Recensies

Faces on TV @ Vooruit: een Gentse thuismatch

Faces on TV wist gisteren de Balzaal van de Gentse Vooruit uit te verkopen. De al even Gentse Jasper Maekelberg speelde dus voor eigen publiek en dat deed hij met volle goesting. Een concert dat muzikaal heel sterk stond!

Als producer voor onder meer Warhaus, Bazart en Warhola schreef Maekelberg de afgelopen jaren mee aan grote succesverhalen in de Belgische muziekwereld. De passie en kunde die schuilgaan in de Gentenaar vonden ook hun weg naar een geheel eigen project; Faces on TV, waarmee hij dit jaar een debuutalbum uitbracht. Night Funeral werd meteen goed onthaald door pers en publiek. Het werd een plaat vol dansbaar liefdesverdriet, waarop Maekelberg zowat iedere zanglijn en instrument op zich nam.

Live doet Maekelberg het niet alleen. Met een sterke band achter zich begint het concert teasend en mysterieus met wat een verlengde intro van “Looking Glass” blijkt te zijn. Live zet Faces on TV nog extra in op ritme en dat werkt in op de heupen van het Gentse publiek. Stevige en goedgekozen opener!

https://www.instagram.com/p/BqRn5X5lkjg/

Meteen daarna begint “Dancing After All”. De stem van de toetseniste gaat perfect samen met die van Maekelberg. In “Call Me Up” gaan de stemmen de hoogte in en ook hier werkt de focus op ritme. Vrij abrupt wordt er een switch gemaakt naar een leuke, funky bridge die extreem dansbaar is. Door de verrassingsfactor is het publiek echter niet volledig mee en wordt er minder gedanst dan zou kunnen.

Net voor het trage en breekbare “Tell Me” wordt aangevangen, laat Maekelberg weten dat hij last heeft van een verkoudheid. Het is dan ook vrij gewaagd om dat traagste nummer van de plaat te zingen, volledig in falset, maar al zingend is er weinig van te merken. Na het rustige intermezzo vuurt de band een zeer swingende versie van titeltrack “Night Funeral” op het publiek af. De band bewijst live heel wat te kunnen!

https://www.instagram.com/p/BqFiwOcnALd/

Enkele nummers later begint Maekelberg aan “Suspicious”, het meest complexe maar volgens ons ook sterkste nummer van de plaat. Maekelberg springt in het publiek en begint enthousiast te dansen met enkele toeschouwers. Sommigen weten niet zo goed hoe ze daar op moeten reageren, maar Maekelberg is in zijn nopjes. Door de wandeling van Maekelberg komt het nummer echter heel wat minder sterk over dan op plaat.

Afsluiten doet de band met “Love / Dead”, waarbij ze zichzelf nog eens ten volle smijten. De single doet het goed bij het publiek en Maekelberg surft op dat enthousiasme. Hij haalt alles uit de kast en bij de uithalen op het einde van het nummer breekt zijn stem voor het eerst een beetje. Door de overgave waarmee dat gebeurt is het niet eens erg.

Faces on TV speelde een goed concert in Gent. Met een enorm sterke liveband rondom hem doet Maekelberg zijn kunsten alle eer aan. Groot succes is hem dan ook meer dan gewenst!

17 november 2018

About Author

Yasmina Goossens


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief